Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Eshet szét attól a süti, h a...

Eshet szét attól a süti, h a vajat megolvasztom? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés
mostanában minden sütim szétesik, morzsálódik, kezdve a sütőporosoktól, a muffinok, a linzer. Mivel mélyhűtőben tartom a vajat, mielőtt beleteszem a tésztába felolvasztom, tehát folyik. A linzert lehűtöttem utána, mégis szétesik mikor megsült. van összefüggés? ha ninns akkor még mi lehet a baj?
2010. dec. 16. 22:32
 1/6 anonim ***** válasza:
próbálj megsutni egy adag tésztát (pl. linzer) olyan vajból,amit nem olvasztgatsz,és kiderul.egyébként szerintem leet osszefuggés de nem fogok hulyesegeket irni
2010. dec. 16. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Linzernél kifejezetten azért esik szét a tészta, mert megolvasztod a vajat és szerintem az összes többi sütinél is ez a gond. Ha mindenképpen olvasztva akarod beletenni, akkor ha meggyúrtad tedd hűtőbe pihenni és utána gyúrd át, jó kell legyen, vagy tojásfehérjével vagy tejjel gyúrd át, majd rövid ideig fagyaszd és utána dolgozz vele - a nem gyúrt tésztáknál hanyagold az olvasztott vajat, ha csak nem azt írja a recept. :)

2010. dec. 16. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Elképzelhető h lehet összefüggés viszont nem feltétlen attol esik szét.Én majdnem mindebe olvasztom a vajat és hasonlo esettel atlálkoztam én is de nagyon ritkán.Szerintem ha megfelelö mennyiségü lisztet teszel bele akkor elég massziv lesz a tészta.Olyan lehet h több a vaj benne mint kéne,ugynanis vegyél pl egy adga lisztet hozzá a megadott vajat,ha simán belekeversed a kemény vajat darabos lesz és morzsalékos viszont ha olvasztott vajjal csinálod akkor majdnemhogy krémes,ilynekor szoktak abba a hibába esni h más állaga van a tásztának és utánavajaznak vagy na még jöhet bele egy kis liszt.Én már kitapasztaltam mi a jo és hála nem szokott gond lenni peddig mindig olvasztom a vajat.
2010. dec. 16. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Én minden süti tésztájába olvasztott margarint teszek, még egy sem esett szét ezért.Szerintem a Te sütid sem ezért esik szét.
2010. dec. 17. 06:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Én is általában olvasztom a sütikhez a vajat, kivéve a kelt tésztáknál, ott belemorzsolom, de nem szokott szétesni.

Mérleggel méred a belevalókat?

2010. dec. 17. 06:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

a gyúrt tésztékba /linzer, pite/ mindig hidegen morzsolom

szét a liszttel a vajat, margarint.

a kevert tésztéba olajat használok, tehát az olvasztott vajjal sem lenne gond.

2010. dec. 17. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!