Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha nem áztattam be előtte a...

Ha nem áztattam be előtte a babot, attól még tudok főzeléket főzni belőle?

Figyelt kérdés
mennyi idő alatt készül el?
2011. jan. 6. 15:21
 1/5 anonim ***** válasza:
67%
Ha már föltetted főzni, tegyél bele egy késhegynyi szódabikarbónát. Attól könnyebben megpuhul, és megfő.
2011. jan. 6. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
63%
Igen, a szódabikarbónától jobban puhul, meg lehet főzni, és még kevésbé is fog puffasztani.
2011. jan. 6. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Hát nem véletlen, hogy be kell áztatni egy éjszakára. Egyszer én is jártam úgy, hogy a Fiam babot kért, és úgy gondoltam, mi baj lehet, feltettem kuktába főzni a száraz babot. Főztem is rengeteget, de a végeredmény nem lett az igazi. Még mindig voltak közte kemény szemek, és ledobta minden szem a "bőrét". Külön úszkáltak, gusztustalan volt, és az íze is egész más. Inkább főzz mást. Bármit kért, leirom szivesen.
2011. jan. 6. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Kérsz!
2011. jan. 6. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
63%

Nem szoktam beáztatni és úgy is megfő rendesen.

Attól függ, hogy idei vagy régebbi bab.

Egyébként felforralom,leszűröm és átteszem a forróvizbe.

Tehát az első levét leszűröm, igy kevésbé puffaszt.

2011. jan. 6. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!