Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Gulyás levesbe hagyma arány?

Gulyás levesbe hagyma arány?

Figyelt kérdés

Leszögezem kezdő háziasszony (lány) vagyok! több receptet átnéztem az interneten.1.5-1,6 liter vízből főztem a gulyáslevest,36dkg sertés lapockából,2db hagymát vágtam apróra (aprító géppel) a leves állaga amolyan szaftos lett! nem inkább egészben, vagy negyedelve kellett volna a hagymát belerakni,? ráadásul vagy 3 gerezd fokhagymát is összepréselve tettem bele!

2db paradicsom is szét főtt benne! amolyan "lés" re szeretném! az íze tökéletes!



2023. jan. 2. 11:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
Jól csináltad, ügyes vagy! A hagymát így kell belerakni, nem egészben vagy negyedelve, pont ahogy egy pörkölthöz is csinálnád.
2023. jan. 2. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
...és még annyit fűznék hozzá, hogy pörkölt esetén a 36 dkg húshoz elég lett volna 1 db hagyma, de mivel itt leves készült, ami nagyobb mennyiség, én is 2-t mondtam volna.
2023. jan. 2. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
76%

Pont elég ez a mennyiség és finomra kell vágni így van nem negyedelve.

Zöldséget,burgonyát ne felejtsd.

2023. jan. 2. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

A fűszerezés sok esetben egyéni ízlések kérdése is, ha nektek ízlett a főztöd, akkor az jól sikerült mindegy, lenne, ha mások arról próbálnának meggyőzni, hogy azt nem is úgy kell...

A sütést, főzést is sok gyakorlással lehet majd tökéletsebbé tenni, hogy azoknak az igényeihez igazodjon, akik elfogyasztják az ételt.

A lényeget pedig már leírták: a gulyáslevesbe felaprítva kerüljön a hagyma.

2023. jan. 2. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Most az a bajod, hogy túl sűrű lett a leves? Ha igen, akkor adjál még hozzá egy kis vizet és plusz fűszereket.
2023. jan. 2. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
76%
Adj hozzá vizet, akkor hígabb lesz.
2023. jan. 2. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
81%

A gulyás és más hasonló levesek sűrűbbek, mint egy tyúkhúsleves, vagy zöldségleves, de nem főzelék. A kettő között van. Jól csináltad. A vízzel hígítással viszont tönkre lehet vágni az egészet. Főzés közben lehet pótolni, de kész ételt felvizezni nem szerencsés.


Hargitai György csatornája a youtube-on elég jó kezdőknek. Mesterszakács, de nem a divatos, elvarázsolt ételeket mutatja meg, hanem a nagyon alap, házias kicsit menzás ételeket (de nem azoknak az éppen csak ehető változatát).

2023. jan. 2. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
50%

Ahány ház, annyi gulyás, ez is csak egy marhahúsleves :)

A hivatalos recept szerint fejenként kb. 25 g hagyma jár.

2023. jan. 2. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
68%
A gulyás leves marhahúsból készül.
2023. jan. 2. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
57%

9. Igazad van. Értelmezzük akkor a kérdést kondáslevesnek. Úgy korrekt.

És jól készítette el a kérdező. Aki meg a kész ételbe önt vizet, az nem tud főzni.

2023. jan. 2. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!