Tanácsot, szeretnék kérni. Az a kérdésem hogyan főzzek, ha egyik családtagom gyomra nem bírja a hagymát? Ugye, hagyma majd minden ételbe kell... Ötletek? Tippek?
Egyrészt ki kéne próbálgatni, hogy a hagyma minden formában - nyersen, sütve, párolva, fözve - is problémás neki, illetve, hogy minden hagymaféle - fehér, vörös, lila, póré - egyformán rossz-e neki.
Másrészt rengeteg étel van, amibe nem kell hagyma.
Harmadszor a legtöbb ételt meg lehet főzni hagyma nélkül is, mégha kicsit más is lesz, de rengeteg esetben nem veszi észre, aki nem tudja.
Negyedszer rengeteg olyan recept van, amibe nem kell hagyma.
Ötödször - ha ragaszkodsz a megszokott ételekhez - fözd az adagját külön hagyma nélkül.
Az is kérdés, hogy nem szereti, vagy nem bírja?
Ha nem bírja, de szeretné, akkor vannak recept nélkül kapható emésztéssegítő szerek pl. Dipankrin, Cholagol, amikből hagymás kaja előtt benyal és a probléma megoldva.
Ha csak nem szereti, az más tészta.
vegyél hagymaport. az már csak szárazanyag, a sav és maróanyag nagy része hiányzik belőle.
ne a magyar konyhából szerezz ihletet mert a magyr ételek nagyrészébe kell. de a tojásos nokdelibe pl nem
sokmindenből ki lehet hagyni, pl krémlevesekből
szerintem próbáld ki midnennél ( a magyar kajákat kivéve) hogy csak kihagyod a hagymát és jobban fűszerezed pl zöldfűszerekkel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!