Vöröshagymát szoktátok fagyasztani? Ha igen, hogyan?
Vöröshagymát nem szokás fagyasztani.
Legfeljebb zsírban megdinszteled és úgy lepirítva a zsírral együtt elteszed egy műanyagdobozban.
Fogalmam sincs milyen lenne, még soha nem csináltam így, csak most jutott eszembe.
3-4-es
Próbáltad már?
Szerintem totál szar.
Amikor kienged, folyik a leve, képtelenség megpirítani és édes.
A fagyasztott vöröshagyma kocka, amit ah üzletben vásárolsz, sokkolással lett fagyasztva. Ezt otthon nem tudod megoldani, ergo a házilag fagyasztott minősége még se fogja közelíteni azt, amit az üzletben kapsz.
Egyszer sikerült úgy, hogy anyós iszonyat mennyiségű vöröshagymát vásárolt be, akkor fagyasztottam. Tisztítva, apróra vágva. Miután hatalmas a víztartalma, pont ugyanolyan lett, mint a többi házilag fagyasztott hasonló zöldség, pl uborka, cukkini: jó az, de csak bizonyos celokra. Ez a hagyma pl tökéletes porkoltalapnak, mert konkrétan pürévé olvad. Tehát hacsak nem azért akarsz fagyasztani, mert rengeteg van és másképp kidobnád, inkább ne.
Nem, mert másnak kell a hely a fagyasztóban.
Miért akarod fagyasztani?
Megfelelően tárolva hónapokig eláll.
Én szezonban veszek 2 zsákkal, egy lilát, egy vöröset, az új hagymáig simán kitart.
Nyilván számít, milyen lakásban élsz, de míg panelban laktunk, is találtam neki helyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!