Hogyan készítek a hagymás rántást?
Figyelj a hőkiegyenlítésre is, hogy ne legyen csomós.
Leveshez kevés liszt kell, s csak egészen világosra kell pirítani (világos zsemleszínű legyen.), főzelékhez picivel több liszt kell, s egy árnyalattal sötétebbre is csinálhatod.
Ha őrölt paprikával színezed, akkor előbb vedd le a tűzről, s egy icipicit hagyd hűlni.
így tedd bele a paprikát, s jól keverd el. A por zsírban oldódik, így az előtt kell hozzáadni, mielőtt felöntenéd vízzel. Könnyen megkeseredik, ha a tűzön teszed bele a paprikát.
Pont mint az előbb említett fokhagyma.
Ha csomós lenne, akkor sincs baj, szűrőn átnyomod, s használható lesz.
(A hőkiegyenlítés miatt úgysem csak úgy belezúdítjuk az ételbe. Ha abban csomósodik, azzal már nehezebb elbánni. Ha előbb a rántást hígítod, s csomós lesz, akkor működik a szűrős módszer.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!