Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Setéstarját bő mustáros...

Setéstarját bő mustáros (hagymás) (sós-borsos) pácban hány napig tárolhatom a hűtőben (nem a fagyiban) - apránként akarom kisütögetni (egyszemélyes háztartás) - (ffi 59)?

Figyelt kérdés
Kb. 1,7 kg a hús
2016. aug. 1. 10:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha jó a hűtőd, akkor 4-5 napig. De ennyi húst sokáig sütögethetsz. Ha nincs fagyód, akkor 4-5 nap után süsd meg mindet ( vagy akár most is), ha kisült, akkor öntsd le annyi zsírral (amiban sütöd), hogy ellepje. Akkor a hűtőben akár egy hétig is eláll. Ha enni akarod, csak ki kell venni a zsírból, és még marad is finom pecsenyezsírod. Tarját ne süss olajban, csak zsírban. Jobb is és a kisülő zsír is megmarad.
2016. aug. 1. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
70%
4-5 napig.. Az olaj szigetel.
2016. aug. 1. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
Ha az olaj teljesen ellepi, akkor egy hétig símán.
2016. aug. 1. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi mindenkinek!!! Nyilván mindegyik verzió jó, választanom kell közülök (hogy kisüssem e egyszerre és úgy tároljam, vagy apránként sütögessem). Egyébként nem az olaj lepi el, hanem a mustár. Nagyon köszi még egyszer is!!!
2016. aug. 1. 13:40
 5/13 anonim ***** válasza:

Félreértetted kérdező, amit írtak itt neked.


Kisütöd az összeset és egy fazékba belerakod, és olajjal felöntöd annyira, hogy az légmentesen lezárja a készre sütött húst. Ebben az állapotban akár egy hétig is nyugodtan tárolhatod a hűtőben, és mindig annyit veszel ki belőle, amennyi éppen szükséges. Ekkor már csak melegítened kell!

2016. aug. 1. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

" Nyilván mindegyik verzió jó, választanom kell közülök (hogy kisüssem e egyszerre és úgy tároljam, vagy apránként sütögessem). Egyébként nem az olaj lepi el, hanem a mustár. Nagyon köszi még egyszer is!!!"


Itt két lehetöségröl írtak:


1. A nyers húst pácba teszed, felöntöd olajjal, hoyg teljesen ellepje, és így tartod a hütöben. Ha kiveszel egy-egy szeletet, a maradék húst el kell igazítani, hogy továbbra is lefedje az olaj, esetleg rátöltelni, ha szükséges.Ha az összes hús elfogyott, a fennmaradó olajat lefagyszthatod és máskor ugyanígy használhatod, ha nem fagyasztod, akkor ki kell önteni. Így a pácba lévö hús egy hétig eláll a hütöben.


2. A húsból egyszerre többet megsütsz, ezt a saját zsírjával (meg még pluszban hozzáadva a szükséges mennyiséget) felöntve, hoyg teljesen ellepje, hütöben tarthatod két-három hétig. Felhasználáskor egy-két szeletet kiszedsz, felmelegíted, a maradékot meg visszateszed, de itt is figyelni kell, hoyg a zsír teljesen lezárja - esetleg kicsit megmelegíteni a zsírját, hogy rendesen szétfolyjon a tetején.


MIndkét esetben a zsiradék szerepe, hogy a húst légmentesen elzárja a levegötöl, így nem tud megromlani.


A második módszernek elönye, hogy könnyebben biztosítható az, hogy elálljon a hús.


De van egy harmadik, még biztosabb módszer is: a húst megsütöd, de nem teljesen, adagonként lefagyasztod, és felhasználßas elött az egy-egy adagot még átpirítod - így akár egy-két hónapig is el tudod tartani minöségromlás nélkül és mindig friss ízü az, amit eszel.

2016. aug. 1. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
Bocs: a 6-os vagyok. Amit kihagytam, csak a mustár nem eléggé zárja le a húsokat, úgy maximum 1-2 napog tarthatod nyersen a hütöben. Ha ráöntesz olajat, akkor tovább eláll, ahogy az elözö válaszomban írtam.
2016. aug. 1. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi mindenkinek a kiegészítéseket, most már teljesen képben vagyok!!! (puszi Nektek, ha csajok vagytok!!!)
2016. aug. 1. 15:57
 9/13 anonim ***** válasza:

Csatlakozom ahhoz a verzióhoz, hogy zsírban tárold a jól átsütött húsokat . A pác ízesít, puhít, de nem tartósít kellően. talán még Te is emlékszel arra, hogy régen disznóvágáskor lesütötték a friss húst (tarját, oldalast )és vindőben tartották úgy, hogy teljesen ellepte a zsír. Még hűtő sem volt, de pár hónapig így is elállt gond nélkül. A végén néha egy kis avas mellékíz lehetett, de romlás nem.

Alig 2 kiló húst, nyugodtan tárolhatsz Te is lesütve, zsírral felöntve,pláne hűtőben semmi baja nem lesz sokáig.

2016. aug. 1. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!! Holnapra halasztottam a műveletet, mert nincs itthon zsírom, és holnap megyek (Győrbe) venni (persze nem csak azért megyek).
2016. aug. 1. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!