Setéstarját bő mustáros (hagymás) (sós-borsos) pácban hány napig tárolhatom a hűtőben (nem a fagyiban) - apránként akarom kisütögetni (egyszemélyes háztartás) - (ffi 59)?
Félreértetted kérdező, amit írtak itt neked.
Kisütöd az összeset és egy fazékba belerakod, és olajjal felöntöd annyira, hogy az légmentesen lezárja a készre sütött húst. Ebben az állapotban akár egy hétig is nyugodtan tárolhatod a hűtőben, és mindig annyit veszel ki belőle, amennyi éppen szükséges. Ekkor már csak melegítened kell!
" Nyilván mindegyik verzió jó, választanom kell közülök (hogy kisüssem e egyszerre és úgy tároljam, vagy apránként sütögessem). Egyébként nem az olaj lepi el, hanem a mustár. Nagyon köszi még egyszer is!!!"
Itt két lehetöségröl írtak:
1. A nyers húst pácba teszed, felöntöd olajjal, hoyg teljesen ellepje, és így tartod a hütöben. Ha kiveszel egy-egy szeletet, a maradék húst el kell igazítani, hogy továbbra is lefedje az olaj, esetleg rátöltelni, ha szükséges.Ha az összes hús elfogyott, a fennmaradó olajat lefagyszthatod és máskor ugyanígy használhatod, ha nem fagyasztod, akkor ki kell önteni. Így a pácba lévö hús egy hétig eláll a hütöben.
2. A húsból egyszerre többet megsütsz, ezt a saját zsírjával (meg még pluszban hozzáadva a szükséges mennyiséget) felöntve, hoyg teljesen ellepje, hütöben tarthatod két-három hétig. Felhasználáskor egy-két szeletet kiszedsz, felmelegíted, a maradékot meg visszateszed, de itt is figyelni kell, hoyg a zsír teljesen lezárja - esetleg kicsit megmelegíteni a zsírját, hogy rendesen szétfolyjon a tetején.
MIndkét esetben a zsiradék szerepe, hogy a húst légmentesen elzárja a levegötöl, így nem tud megromlani.
A második módszernek elönye, hogy könnyebben biztosítható az, hogy elálljon a hús.
De van egy harmadik, még biztosabb módszer is: a húst megsütöd, de nem teljesen, adagonként lefagyasztod, és felhasználßas elött az egy-egy adagot még átpirítod - így akár egy-két hónapig is el tudod tartani minöségromlás nélkül és mindig friss ízü az, amit eszel.
Csatlakozom ahhoz a verzióhoz, hogy zsírban tárold a jól átsütött húsokat . A pác ízesít, puhít, de nem tartósít kellően. talán még Te is emlékszel arra, hogy régen disznóvágáskor lesütötték a friss húst (tarját, oldalast )és vindőben tartották úgy, hogy teljesen ellepte a zsír. Még hűtő sem volt, de pár hónapig így is elállt gond nélkül. A végén néha egy kis avas mellékíz lehetett, de romlás nem.
Alig 2 kiló húst, nyugodtan tárolhatsz Te is lesütve, zsírral felöntve,pláne hűtőben semmi baja nem lesz sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!