Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hagyma szeleteléshez valami...

Hagyma szeleteléshez valami trükk?

Figyelt kérdés
amikor a hagymát kockázni akarom akkor állandóan szétcsúszik és megvágom magam... mit tegyek ez ellen?
2021. jan. 29. 22:57
 1/9 anonim válasza:
63%
Hagymatű. Párszáz forint:)
2021. jan. 29. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
77%
2021. jan. 29. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
köszönöm
2021. jan. 29. 23:05
 4/9 anonim ***** válasza:
87%
Ne vágd be végig, hagyd a végét egyben. Akkor a keresztben vágáskor nem csúszik szét.
2021. jan. 29. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
79%
Pár hete jöttem rá, hogy ha hosszában vágom először, akkor sokkal kevésbé esik szét. Hosszába durvábbra vágom, utána keresztbe viszont finomabban. Persze függ nagyon attól is, hogy mióta van a pincében.
2021. jan. 29. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
61%
Amikor majdnem rossz fogni, akkor pofára fordítom, vágok úgy is két-három szeletet, aztán talpra, és jó fogni. Azt, hogy ne vágjak soha az ujjamba, úgy oldom meg, hogy nem teszem alá.
2021. jan. 29. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
92%
Éles kés.
2021. jan. 30. 00:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
94%
Egy megfelelő kés, ami viszi,mint a vajat. Életlen, féléles vacakkal mit akarsz?
2021. jan. 30. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
80%

Ahhoz a hagyma is tökéletes kell legyen. A vége szeret szétcsúszni, akármilyen jó a kés. Evidencia kellene legyen, hogy a kés éles, nem is értem.


Van olyan is egyébként, aki nem deszkán csinálja, hanem az egész hagymát kézben bevagdossa, párszor keresztbe is, aztán mintha szeletelne, megy direktben a kajába. Gyakorlásigényes a dolog, de odafigyeléssel elsajátítható baleset nélkül. Amikor már egyben akar maradni a "szelet", akkor kézben lehet szabálytalanabbul darabolni, aztán a maradék sarkot is. És jöhet is a következő pucolt hagyma. Jól csinálják, mert csomó időt nyernek vele, meg még plusz egy deszkával kevesebb mosogatnivaló. :)

2021. jan. 30. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!