Milyen étellel neveznétek egy főző versenyre, ami tuti nyerő a zsűri számára is?
Itt csak annyi a kikötés, hogy desszert nem lehet, azonkívül bármi.
Azért ennél kreatívabb kellene, mint a paprikás krumpli.
#6
Akkor egyszerű!
Azzal nevezz, amit finoman tudsz elkészíteni, szépen tudsz tálalni, nem egy tucatkaja és van annyira bonyolult, hogy mások nem mernek belevágni, viszont az időbe belefér.
Hogy ez melyik, azt csak te tudhatod!
Pedig a paprikáskrumplit is sokféleképpen lehet elkészíteni, én például az egész országban nem ettem étteremben finom paprikáskrumplit, de vendégségben sem.
Mi magyarok nagyon büszkék vagyunk a konyhaművészetünkre, joggal. Sajmos a családok elfelejtettek ízesen főzni, kevés családnál maradtak fenn az apró fogások, sorrendiségek, ami nem nagy titok, de alapja egy finom ételnek.
Azt sajnálom hogy a szakécsművészet és versenyek nem a középkori, újkori magyar konyha, főzési technikákra épít - amit főúri udvarok ételkészítési leírásaiból tudunk -, nem régi magyar főszerekre, mint a gyömbér, hanem majmoljuk a nyugati konyhákat.
Talán csak a helyiek tudják, hogy az Ipolyságban a második világháborúzg alig ismerték a pirospaprikát, gyömbérrel és egyéb fűszerekkel főzték a birkát, kecskét.
Szóval én egy 17. századi valamelyik étellel, mondjuk töltött kappannal (a kakas herélést se ismerik ma, pláne állatvédők miatt betiltanák) indulnék, ürülevessel. Valamilyen mézes harmadik fogással.
Már-ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!