Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen étellel neveznétek egy...

Milyen étellel neveznétek egy főző versenyre, ami tuti nyerő a zsűri számára is?

Figyelt kérdés

2020. jan. 31. 13:30
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Ha létezne olyan, hogy tuti nyerő, nem sok értelme lenne a versenynek vagy a zsűrinek.
2020. jan. 31. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
92%
Meg vannak szabva a kategóriák, nem szabadon választható a körömpörkölt, vagy a töltött káposzta.
2020. jan. 31. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
92%
kategoria fuggo, es a zsuri izlesetol is. de altalaban tobben zsuriznek pont amiatt, h ne legyen igazsagtalan ha mas az izlese
2020. jan. 31. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
85%
Finommal.
2020. jan. 31. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim válasza:
8%
A paprikás krumpli mindig nyerő! :D
2020. jan. 31. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Itt csak annyi a kikötés, hogy desszert nem lehet, azonkívül bármi.

Azért ennél kreatívabb kellene, mint a paprikás krumpli.

2020. jan. 31. 16:39
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

#6

Akkor egyszerű!

Azzal nevezz, amit finoman tudsz elkészíteni, szépen tudsz tálalni, nem egy tucatkaja és van annyira bonyolult, hogy mások nem mernek belevágni, viszont az időbe belefér.

Hogy ez melyik, azt csak te tudhatod!

2020. jan. 31. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire nincs megszabva semmi, én olyat választanék, amit sokan csinálnak rosszul. Egy pörköltet például szinte bárki eltalál, de ha szóba kerül a carbonara, sokaknak egyből a tejszínért nyúl a keze, nem pedig a tojásért. Ha találsz ilyen fogásokat, válaszd ki azt ami a legjobban megy, és nevezz azzal.
2020. jan. 31. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Pedig a paprikáskrumplit is sokféleképpen lehet elkészíteni, én például az egész országban nem ettem étteremben finom paprikáskrumplit, de vendégségben sem.

Mi magyarok nagyon büszkék vagyunk a konyhaművészetünkre, joggal. Sajmos a családok elfelejtettek ízesen főzni, kevés családnál maradtak fenn az apró fogások, sorrendiségek, ami nem nagy titok, de alapja egy finom ételnek.

Azt sajnálom hogy a szakécsművészet és versenyek nem a középkori, újkori magyar konyha, főzési technikákra épít - amit főúri udvarok ételkészítési leírásaiból tudunk -, nem régi magyar főszerekre, mint a gyömbér, hanem majmoljuk a nyugati konyhákat.

Talán csak a helyiek tudják, hogy az Ipolyságban a második világháborúzg alig ismerték a pirospaprikát, gyömbérrel és egyéb fűszerekkel főzték a birkát, kecskét.


Szóval én egy 17. századi valamelyik étellel, mondjuk töltött kappannal (a kakas herélést se ismerik ma, pláne állatvédők miatt betiltanák) indulnék, ürülevessel. Valamilyen mézes harmadik fogással.


Már-ki

2020. jan. 31. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Harcsapörkölt kapros-túrós galuskával. Vagy lehet juhtúrós is.
2020. febr. 1. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!