Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A főző tejszínt is fel lehet...

A főző tejszínt is fel lehet verni habnak sütire diszitésnek?

Figyelt kérdés
2016. jan. 3. 15:24
 1/8 anonim ***** válasza:
23%
Fel, csak legyen 30%-os zsírtartalma, és legyen jól behűtve.
2016. jan. 3. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet.Legalább 30%-os tejszín kell hozzá,amit általában habtejszínként árulnak.
2016. jan. 3. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
bizony, ha nincs meg a 30% zsírtartalom, akkor esélytelen felverni
2016. jan. 3. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
22%
A főző tejszín egy dologra alkalmas: célbadobni a szemetesbe
2016. jan. 3. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
66%
FŐZŐtejszín,benne van a nevében.Szerinted?
2016. jan. 3. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

HABtejszínnek kell, hogy hívják, és, mint írták minimum 30 %- zsírtartalmúnak kell lenni, hogy hab legyen belőle.

A FŐZŐtejszín 20-és 10 %-os általában, a tejföl helyett használja, aki szereti, mert nem savanyított termék.

Szóval hab sosem lesz belőle, még fixálóval sem.

2016. jan. 4. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:
Amit ma főzőtejszínnek neveznek, azt 100 éve még édestejfölnek hívták. Szerintem sokkal találóbb elnevezés volt, tekintettel az állagára és az ízére.
2016. jan. 10. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez így igaz, mert nem savanyított, mint a tejföl. De, ha azt írom hogy a tejszín édes,- ami nem konkrétan cukrozottat jelent-természetes volta miatt, akkor lepontoznak, mint, ahogy már sokszor tették.

Egyszóval a tejszín , akárhány százalék zsírtartalmú, akkor is "édes" vagyis nem savanykás.

És megint leírom, hogy csakis 30 % felettit lehet habnak felverni, jól lehűtve. Ettől alacsonyabb zsírú kiváló a tejföl helyett is, vagy akár kávéba.

Ízlés kérdése,hogy tejföl helyett valaki főzőtejszínt használ.Ha valaki nem szereti a savanykás ízt, pont megfelel neki az "édes " főzőtejszín.Megjegyzem, hogy főzőtejszín kb 20 éve ismert hazánkban, még a Parmalat érából.

2016. jan. 10. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!