Hogyan lehet nagyon vékonyra, csinálni a palacsintát?
Eloszoris 30 dekából vagy kevesebből csináld meg, majd kulon keverj be meg ennyit, kajd kulon meg ennyit. Állásában sokat változik a palacsintatészta, ami nemt esz jót.
Amúgy két titka van. Hogy elég híg legyen a tészta és hogy kevés tésztát tegyél bele egyszerre. Ha a tészta sűrüsódik, adj hozzá szódát. Ha már annyira híg hogy nagyon szaka, akkor üss bele egy tojást. Akár sütés közben is ha látos hogy nem sikerülnek.
A mennyiséget a te edényedhez kell kitapasztalni. Nekem a 24 centisbe 55-60 gr tészta megy. Miután ezt kikísérleteztem, megjegyeztem, hogy az kedsig ér a merőkanalamban, amivel a palacsontát csinálom. És mindig amnyit szedek bele es tudom hogy annyi el kell teruljon.
Ja és kell egy jó recept. Pl van egy a neten francia bogres palacsinta neven, rengeteg tojassal, tejszinnely tejjel. Nagyon finom de abbol sosem lesz vekony palacsinta.
A mi caaladi receptunj 28 deka liszt, 2 tojas, 2 csipet cukor, 2 csipet só, 2.5 dl tej és ha csomómentes, 2.5 dl szóda. Végén 2 ek olaj.
Néha kell plusz liszt vagy víz, mert minden liszt mas es mas mennyisegu nedvesseget vesz fel
1 kg lisztből? :D Hányan lesztek, 100-an? XD
2 alapvető dologra kell figyelni, ha vékonyat akarsz:
Az egyik, hogy csináld hígabbra. Minél sűrűbb, annál nehezebben terül, annál vastagabb lesz.
A másik, hogy amiért híg, könnyebben szakad, hogy ezt kompenzáld, ne spórold ki belőle a tojást. Az összefogja, és kezelhetőbb lesz.
3 az jó, hogy van ilyen recept de én vékony palacsintát szeretnék sütni, nem amerikaihoz hasonlót.
4 azért kell olyan sok, mert akik szerveztek nyáron egy tábort, ahol voltam, csinálnak egy kisebb szilveszteri bulit, és körülbelül 30-an leszünk.
Rendben, akkor több tojást teszek bele meg hígabbra csinálom , remélem így már elég vékony lesz, köszönöm a segítséget.
Egy kiló liszthez bőven elég 13 db. tojás, 6 csipet só, 100g.vaj(nemolaj), 2,65 liter víz!
A tojásokat a sóval jó habosra felvered, aztán fokozatosan bele a liszt, majd víz, majd liszt, víz, liszt..., végig maradva a nokedli állagnál, s mikor elfogyott a liszt, mehet bele a maradék víz. Sütés előtt pihentetni kell pár órát, nem hűtőben, de ne is legyen nagy melegben.
Tapadásmentes serpenyőben, amit jól felhevítesz, picit egyszer kikenve vajjal, ha sok, papírtörlővel kitörlöd, sütöd.
Nem szabad kitalált adagokat borítani bele egyszerre, én mindig kancsóból öntök picit, azt elterítem a körkörös mozdulattal, ha nagyon kevés, öntök még, ha picit kevés kell még, azt egy teáskanállal pótolom csak. A tészta is, de főleg a technológia a lényeg a "vékonysághoz"!
Sok sikert!
Egy kiló liszthez nem kell 13 tojás. Az állag a fontos. Régen én is méricskéltem, ma már érzésre keverem be. Ha tényleg vékony palacsintát szeretnél, akkor ne tegyél bele tejet. Elég a szódavíz, vagy ásványvíz.
Nem írtad, mekkora a serpenyőd. Ami fontos, legalább fél órát hagyd állni, hogy megduzzadjanak a lisztszemek a tojással és az ásványvízzel. Nyugodtan keverheted mixerben. Nálam a vékony palacsinta háromnegyed kis merőkanállal működik.
1 normál méretű tojás = 10 dkg liszt.
Ez az arány.
De én a helyedben átgondolnám a palacsintát, mert elég vacak a hideg, meredt palacsinta. Amellett, ha előre megkened és nem ott pancsoltok vele, felszívja a töltelék lelkét, száraz, lapos és nem finom.
Csinálj valami kevert sütit! Egyszerű, nagyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!