Hogyan süssek palacsintát?
Otthon gázsütőnk volt, sokat sütöttem palacsintát ami puha és isteni finom volt.
Mióta elköltöztem sehogy se sikerül, már 8 féle receptet próbáltam, de mindegyiknél vagy teljesen gumis és ehetetlen lett a palacsinta vagy kemény és száraz.
Itt indukciós főzőlap van, álltalában 4es-5ös fokozaton sütöm, már magára a palacsinta sütőre gyanakszom, hogy azzal lehet a gond, de volt aki a főzölapot mondta gondnak.
Valaki tudna segíteni?
én a legmagasabb fokozaton sütöm. ha sokáig sütöd, akkor kiszárad.
egyébként kb. 20 dkg liszthez adok egy tojást, pici cukor, só és annyi tej, amíg sűrű folyós lesz, a többi ásványvíz, amíg nem elég. utána olaj, de az nem tudom mennyi, mert érzésre öntöm. nem túl sokat
Én egymásra pakolom őket sütés közben. Megtöltés előtt megfordítom a tetejét az aljára, és így kezdem tölteni. Sosem volt még száraz.
A receptem:
15 dkg liszt, 1 tojás, 3 dl tej, 0.75 ml olaj. Összekeverem, 1-2 órát állni hagyom, aztán ízlés szerint savas ásványvízzel hígítom.
Utolsó vagyok, nálunk 2.5 dl fyadék (fele tej, fele szóda), 1 tojás, 1 csipet só egy csipet cukor, 14 deka liszt
Útközben állásában surusodik, szodaval higitom
Indukcióson mi 6-oson sütjük a palacsintát. Recept: 3 dl szénsavas víz, 2 dl tej, 3/4 dl olaj, csipet só, 20 dkg liszt (ezt én keverni szoktam, 14 dkg teljes kiőrlésű, a többi sima finomliszt, de az eredeti recept sima finomlisztes), 3 tojás (semmi cukor!).
Palacsintasütőre kevés olaj az elején, utána már nem kell pótolni sem. Évek óta így sütjük.
Szerintem is az a baj, hogy túl alacsony hőfokon, sokáig sütöd, és vagy még nem sül meg rendesen (gumis), vagy már kiszárad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!