Hússzeleteket be lehet előre panírozni és úgy
lefagyasztani?
Figyelt kérdés
Idén először nálunk lesz a családi karácsony, és tudom magamról hogy a konyhában szütymörgős vagyok.
Ezért gondoltam hogy a húst/halat megveszem pár nappal előtte, bepanírozom és úgy tenném a fagyasztóba, akkor aznap már csak sütni kellene. Ugyanez a fasírt golyókkal.
Tedd tálcára, ne érjenek össze,utána nejlon zacskót rá és mehet a következő réteg. Másnap már teheted zacskóba egymás mellé, akkor már nem fagy össze. Nem kell elősütni.
2022. dec. 10. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 anonim válasza:
Én a pontyszeleteket világ életemben előre paníroztam és fagyasztottam Karácsonyra. Pont azért, mert nem szeretek hallal dolgozni, mondjuk nem is eszem, de a többieknek megcsinálom, de ne kelljen már szenteste délutánján ilyennel kínlódni. Arra vigyázz, hogy mérsékelten forró olajban süsd, és legyen ideje átsülni, nehogy a panír megégjen, belül meg nyers maradjon.
2022. dec. 10. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 anonim válasza:
Lehet, de elősütés nélkül nem jó ötlet. Ha kiolvasztod sütés előtt, szét fog ázni a panír. Ha nem olvasztod ki, mire átsül a fagyos hús, megég a panír.
2022. dec. 10. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 A kérdező kommentje:
Lehet buta kérdés, de az elősütést, hogy értitek, már panírozva félig süssem meg? És hagyjam kiolvadni vagy fagyasztva süssem?
2022. dec. 10. 20:58
6/9 anonim válasza:
Nem kell kiolvasztani, nem is szabad, fagyottan olyan forró olajba kell tenni, amiben éppen pezseg, és lassan sütni.
2022. dec. 10. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 anonim válasza:
Soha nem sütöm elö, fagyosan sütöm, átsül és nem ég meg a panír.
Az elösütés csak fölöslegesen bonyolítja a dolgot, de ha feltétlen akarod, akkor elkezded sütni, de amikor a panír nem nyers, kiszeded, alaposan lecsöopögteted az olajat, megvárod, mire kihül, utána egy rétegben fagyasztod. Felhasználás elött fagyosan kezd sütni.
2022. dec. 10. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 anonim válasza:
Nem kell elősütni. Fagyosan elteszed, majd úgy mehet az olajba kis lángon.
Amíg a hús kiolvad+átsül a panír is pont jó lesz.
2022. dec. 11. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
Nem kell elősütni. Jól kell megválasztani az olaj hőfokát, kb. 160 fok körül legyen, akkor belül sem marad nyers, és kívül sem ég meg a bunda.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!