Hogyan lehet megakadályozni hogy a fagyasztóban tárolt hús-szeleteknek kb.2 hónap tárolás után mellékíze ne legyen?
A fagyasztóban minimum -18 foknak kell lennie (hömérövel ellenörizni), ez nem mindig van így, söt nem hüt eléggé.
A húst kimondottan fagyasztásra való zacskóban, jól lezárva kell fagyasztani (az egyéb zacskók, még az uzsonna csomagolásra ajánlott sem jó).
A hütöt rendszeresen ki kell takarítani (leolvasztani, mosogatószeres vízzel kimosni, alaposan kiöblíteni, szárazra törölni)
Emellett ne tárold túl sokáig, mert a húsokban lévö zsiradék kb 3-4 hónap után avasodni kezd a fagyasztóban is.
Az uzsonnás zacskó nem jó, mert nem elég vastag.
Régebben én is próbálkoztam vele, de akkor tényleg nem volt jó szaga utána.
...frissen, felszeletelve tettem be egyenként légmentesen csomagolva
A húsnak ki kell hűlni szobahőmérsékletre, sertésvágásnál ez másnapra van, utána szabad becsomagolni, és mélyhűteni.
Ládába csak addig maradjon amíg beviszitek. Tiszta leterített fóliára vagy asztalra szét kell rakni egy rétegbe, ne érjenek egymáshoz. Szalonnát bőrével lefele, csontos húst csonttal lefelé. A kolbász is finomabb, ha felszeletelés után még hűl a hús szétterítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!