Hogyan tárolhatom a répát télire? Elöször temett elég sok répám de nem tudom hogy tároljam.
A fagyasztás pedig nagyon jó, csak valóban jól kell tudni felhasználni a fagyos répát. Nem szabad hagyni kiengedni, fagyosan kell megkezdeni a főzését akár levesekbe, akár köretnek, akár főzeléknek. Ha kienged, akkor tényleg gumis lesz, és nagyjából élvezhetetlen is.A homokban tárolás igazi és bevált ősi módszer, de ennek is vannak buktatói.
Ha nincs rendszeresen átválogatva, előfordulhat, hogy akárcsak egy szem is bepenészedik, és akkor, dohos, rossz ízű az egész rakat.
És feltétlenül száraz hűvös,szellős, fagymentes helyen kell tárolni, a fáspince erre nem alkalmas, ugyanis ott is előfordulhat dohosodás.
Én minden megoldást kipróbáltam már, de a fagyasztás lett a legjobb.Kölönféle alakzatban fagyasztom, egész, hasáb, kocka, karika, így azt veszem elő, ami éppen kell. Könnyű letörni belőle, akár egy maréknyit is, ha csak annyira van szükség.(szerencsére elég nagy fagyasztó kapacításom van, így nem gond a saját termés fagyasztása)
Köszönöm mindenkinek a válaszokat a segitséget.A fagyasztás lenne valoban a legjobb de egy részét üvegbe is be tudom tenni.Van rá jo receptem.
Mindenkinek köszönöm a fáradozást a segitséget a jotanácsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!