Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tárolhatom a répát...

Hogyan tárolhatom a répát télire? Elöször temett elég sok répám de nem tudom hogy tároljam.

Figyelt kérdés
Szeretném hogy aránylag friss maradjon a ma fölszedett répám a tél folyamán. Van két kis gyerek is a családban fontos lenne nekik is a bio répa.Eddigi tapasztalataim szerint ha fagyasztom akkor megpuhul.

2016. okt. 8. 18:41
 1/8 anonim ***** válasza:
67%
Ha fagyasztás után megpuhul, akkor vagy rosszul fagyasztod, vagy utána rosszul készíted el.
2016. okt. 8. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy hideg kamrában,pincében, veremben ládában a hibátlanokat száraz homok közé kell rakni> Időnként át kell válogatni.
2016. okt. 8. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
92%
Az utolsó jól írja. Száraz, hűvös helyen, vödörbe vagy ládába homokba téve.
2016. okt. 8. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
nagyapám régen mindig verembe temette, szintén homok közé
2016. okt. 8. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
2016. okt. 9. 05:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat.
2016. okt. 10. 16:38
 7/8 anonim ***** válasza:

A fagyasztás pedig nagyon jó, csak valóban jól kell tudni felhasználni a fagyos répát. Nem szabad hagyni kiengedni, fagyosan kell megkezdeni a főzését akár levesekbe, akár köretnek, akár főzeléknek. Ha kienged, akkor tényleg gumis lesz, és nagyjából élvezhetetlen is.A homokban tárolás igazi és bevált ősi módszer, de ennek is vannak buktatói.

Ha nincs rendszeresen átválogatva, előfordulhat, hogy akárcsak egy szem is bepenészedik, és akkor, dohos, rossz ízű az egész rakat.

És feltétlenül száraz hűvös,szellős, fagymentes helyen kell tárolni, a fáspince erre nem alkalmas, ugyanis ott is előfordulhat dohosodás.

Én minden megoldást kipróbáltam már, de a fagyasztás lett a legjobb.Kölönféle alakzatban fagyasztom, egész, hasáb, kocka, karika, így azt veszem elő, ami éppen kell. Könnyű letörni belőle, akár egy maréknyit is, ha csak annyira van szükség.(szerencsére elég nagy fagyasztó kapacításom van, így nem gond a saját termés fagyasztása)

2016. okt. 11. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat a segitséget.A fagyasztás lenne valoban a legjobb de egy részét üvegbe is be tudom tenni.Van rá jo receptem.

Mindenkinek köszönöm a fáradozást a segitséget a jotanácsokat.

2016. okt. 11. 15:11

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!