Miért érdemes kuktában főzni?
Figyelt kérdés
Nagyon rég nem láttam kuktát ismerőseimnél. Nekünk sincs.
Manapság mintha kevésbé lenne népszerű. Mire jó, miért, mit érdemes kuktában főzni?
2022. nov. 7. 20:48
2/18 anonim válasza:
Hamarabb megfő kevesebb energiafogyasztással, tehát spórolni lehet vele a gázon, villanyon!
3/18 anonim válasza:
Csatlakozom az előzőekhez. Nekem van, már a modern fajta, nem az a szörnyű alumínum befelé-peremes.
Egy marhapörkölt 35 perc alatt vajpuha - ami min. 2 óra normál fazékban.... Idő, energia, pénzt spórolsz.
4/18 anonim válasza:
A száraz hüvelyeseket is mindig ebben főzöm. Bab, csicseriborsó, lencse.....
5/18 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy lencsét nem szabad kuktában főzni, mert eltömítheti a szelepet és felrobbanhat a kukta!
6/18 anonim válasza:
(A lencse amúgy is megfő hamar, ha előző nap beáztattad.)
7/18 anonim válasza:
5: úgy nem szabad, hogy telerakod az edényt.
De egy 4-5 literes kuktában 30 deka lencsét simán meg tudsz főzni. Az csak egy urban legend, hogy eltömíti a szelepet. Főleg ezeket az új típusú kuktaszelepeknél ez kizát.
8/18 anonim válasza:
7: hát nem tudom, de nekem egy rendes lábasban csak egy forrás és kész a lencse, pláne kis mennyiségben. Én ezért nem venném elő a nagy kuktát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!