A zellerlevelet elfogyasztani is érdemes (indokolt ajánlott)... Vagy csak belefőzni a levesbe?
Én imádom és igen, megeszem a levelét is, minden részét a zellernek, hovatovább ha én készítem, akkor a zöld részeket csak a vége felé teszem bele, hogy ne főjön rommá, persze teszek belőle hamarabb is , hogy bele főjön az íze, a gumót, akár mekkora is legyen, meg a szárak vastagabb részét. A zsengébb végét, meg hogy még ress maradjon, ahogy írtam, a vége felé. Szerencsére rajtam kívül nem eszi meg senki, így befalhatom az egészet.
Anyósom például nem eszi meg, mégis belefőzi, (hisz nagyon finom ízt ad) cakkumpakk az egészet belerakja az elején, azokat a leveleket is megeszem, de jobb szeretem két részletben, ha én főzöm.
A zellerlevél nagyon egészséges, meg finom is.
A legújabb "felfedezésem" a zelleres krumpli a petrezselymes krumpli mintájára, de én egyiknél sem sütöm meg a leveleket (azzal az íze, aromája meg a hasznos anyagai mennek tönkre), hanem a kész krumplira (már lekapcsolva a tüzet) szórom és 5 percig lefedve hagyom.
Persze, levele, szára is finom, tele rosttal, vitaminnal
Saláta helyett is tök jó, csak vedd figyelembe hogy markáns íze van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!