A túrós tésztát miért cukrozzák sokan?
Munkatársam cukrozta meg, de ugy hogy szalonna is volt rajta.
Szerintem undirító.
A menzán édesen adták, otthon meg sósan, pörccel.
Felnőtt koromra úgy eszem, hogy a pörcöt kiválogatom és az adag felével megeszem, a maradékot pedig megcukrozom desszertnek. Tudom, hogy fura, idegeneket nem is hergelnék ezzel. De nem szoktam idegenekkel túróstésztát fogyasztani.
Sógornőm meg a spenótot eszi cukrosan (juj), ő így tanulta otthon (svábok).
11. "Sógornőm meg a spenótot eszi cukrosan (juj), ő így tanulta otthon (svábok)."
Én is sváb vagyok, és megsem enném édesen a spenótot, csak a sóskát. Szóval a svábok között is van aki másképp főzi.
"A túrós tésztát miért cukrozzák sokan?" - mondjuk azért, mert ízlik nekik?
Barátommal akkor fordult egyet a világ, amikor először látta, hogy a káposztás tésztát borssal ÉS cukorral eszem. Ilyen is van.
#13 Miért, a barátod addig hogyan ette? Valamennyi bors és cukor nekem természetes. Mondjuk nálam a bors eleve benne van fűszerként, mikor a káposztát dinsztelem. A cukrot meg utólag szórom rá.
Nálunk a sóska gyerekkoromban inkább sós, savanyú volt, lisztes, rántásos. Aztán kóstoltam édesen és azóta nekem is jobban ízlik édesebben, de nem full édesen. Olyan enyhén édes, savanykás. Érdekes, de a spenótot ugyanúgy készítem,enyhén édesen, de az egy "mattabb" íz.
A túrós tésztát sokan mindkét módon szeretik, én is ettem már ugy, hogy a tányér egyik fele édes tejfölös túrós volt, a másik fele sós, túrós tejfölös pörcös.
14. "Mondjuk nálam a bors eleve benne van fűszerként, mikor a káposztát dinsztelem. A cukrot meg utólag szórom rá."
Ez is egyéni ízlés kérdése, mert a bors meg a cukor nálam is kizárja egymást. Tehát vagy ez, vagy az.
Ki hogy szereti.
Számomra pont a szalonna érthetetlen és undorító rajta!
14. "Számomra pont a szalonna érthetetlen és undorító rajta!"
Amúgy szereted a szalonnát, vagy azt sem?
#13 Miért, a barátod addig hogyan ette? - sósan. Sóval és borssal, ők úgy szokták enni a káposztás tésztát a családjában.
Ez is olyan, mint a túrós tészta, vagy épp a halászlé - tésztával vagy anélkül. Ahány ház, annyi szokás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!