Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tudom, hogy sokan kinevettek,...

Tudom, hogy sokan kinevettek, de hogy kell a kuktában főzni? Sosem probáltam és most kaptam egyet természetesen használati utasitás nélkül

Figyelt kérdés
2009. jún. 29. 11:36
 1/4 anonim ***** válasza:
82%

Ugyan ugy mint a fazekba :))

Miutan beleteszed a hozzavalokat, lezarod a tetejet es varod amig "jelez".

2009. jún. 29. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Itt van egy kis segitseg: [link]
2009. jún. 29. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha kuktában főzöl,arra vigyázz,hogy csak annyi levet tegyél bele,amennyit a készételben akarsz,hogy legyen.A kuktában levő folyadék szinte alig párolog el.Eleinte a pörköltjeim inkább leveshez hasonlítottak.Én szeretem,rizst,tarhonyát pl.már nem is főzök másban.

Ja még annyit,hogy ha elkezd pöcörögni,vedd le a lángot,mert ha fönt hagyod,levághatja a szelepet.Az első kuktámban főzött húsleves a plafonon kötött ki.

2009. jún. 29. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Tegnap óta gondolkoztam azon,hogy nincs használati utasításod.Elfelejtettem megírni,hogy ha rizst vagy tarhoníát készítesz a kuktában,kétszerannyi vizet tegyél hozzá,mint a mennyi a rizs:én bögrével szoktam kimérni.Ha elkezd sípolni,vedd le a tűzhelyről,kb 15-20 perc mulva kitudod nyitni és kész a rizs.Ha tovább hagyod sípolni,szétfőhet az egész.
2009. jún. 30. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!