Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az ember számára fogyasztható-...

Az ember számára fogyasztható-e a zab? Természetesen nem úgy gondoltam, ahogyan azt a pacik eszik.

Figyelt kérdés
Azért bátorkodtam megkérdezni, mert ugyanúgy a pázsítfű félék családjába tartozik, mint a búza, a rozs vagy az árpa. Hallottam, hogy Belgiumban - a sör egyik hazájában - sört főznek belőe. De vajon őrölnek-e belőle lisztet? Milyen lehet az abból készült kenyér vagy tészta?
2010. jan. 29. 23:35
 1/10 czibles válasza:
100%
amennyiben a zabkása zabból van akkor régen ették...
2010. jan. 29. 23:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
lehez kapni kekszként pl. valami zabfalatok a neve, álítólag finom. azt hiszem a győri gyártja.
2010. jan. 29. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A zabból kenyeret nem lehet csinálni. az árpából se csak a rozsból.Kását főznek belőle.
2010. jan. 29. 23:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

Amikor elküldtem a kérdést, akkor beugrott a ZABPEHELY, de az valahogyan kimaradt az eddigi étkezéseimből.

Köszönöm a válaszokat, mindenkit felpontoztam.

Persze a zabliszt változatlanul izgat. Búzaliszttel felesben - ahogyan a burgonyás kenyér készül, sőt, abba talán negyedrész kerül - gyúrnék valami kifli félét.

2010. jan. 30. 00:07
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A búzában és a rozsban van sikértartalom,az árpában és a zabban nincs.A sikér fontos a kenyérfélék sütésénél.

Ha keverni akarod a kétféle lisztet,akkor síkért is kell keverned hozzá,különben nem lesz jó a kenyered.

Sok sütemény készül úgy,hogy a tésztájába tesznek zabpelyhet.Keresds utána a neten.

Nem csak Belgiumban készítenek árpából sört,henm minden sörnek az árpa az alapanyaga.

2010. jan. 30. 06:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Még zabital is létezik, finom csak elég drága. A zabpehely nagyon egészséges, könnyű étel. Én úgy készítem el, mint a tejbegrizt.
2010. jan. 30. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
tegnap 23:55-ös: pedig létezik zabkenyér is meg árpakenyér is, csak nem Magyarországon. De pl. Angliában mindkettö elterjedt, söt ismertebb, mint a buzakenyér.
2010. jan. 30. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Az világos volt, hogy az árpa - a komló mellett - a sör alapanyaga, én belga ZAB sörről olvastam.
2010. jan. 30. 09:57
 9/10 A kérdező kommentje:

A kenyérrel kapcsolatos válaszokat, annak ellenére, hogy egymásnak ellent mondanak, nagyon köszönöm.

Az ilyen készítménynek milyen az íze? Kellemes? Van egyáltalán íze vagy az esetlegesen szokatlan vagy gyenge ízt, ízesítéssel, fűszerezéssel kell /lehet, szokták/ ellensúlyozni?

2010. jan. 30. 10:09
 10/10 anonim ***** válasza:

[link]


[link]


Csak két példa, hogy léteznek.


Az izük állitólag egész más, és elöször szokni kell egy ideig, mire tényleg ehetönek érzi az ember. (Az egyik Bronte regényben is emlitik a zab kenyeret - Shirley a cime)

2010. jan. 30. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!