Dawtona bolognai szószt hogy lehet feljavítani vagy valami ehetőt csinálni belőle?
Amikor én csinálok ilyen kaját, akkor a sima paradicsoba fokhagymát, kevés majorannat, bazsalikomot,oreganot, cukrot, sót, borsot, minimális szerecsendiót és egy-két dl tejet szoktam tenni.
Nem ismerem ezt a szószt, de ezekkel lehet tuningolni.
Például ha nem elég “olaszos”, akkor a bazsalikom-oregano.
A csipossegen javíthat a tej. (Bár ha nagyon csip, akkor nem sokat, de egy kicsit jobb lesz). Ha túl savanyú, akkor a cukor…és így tovább.
Nyugi, én fűszerekkel egy csomó ilyen bolti vackot fel szoktam javítani, aztán mindig valami ehető sül ki belőle.
Összetevők: Ivóvíz, Sűrített paradicsom (16%), Cukor, Sűrítő anyag (módosított kukoricakeményítő), Konyhasó, Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), Fokhagymakivonat, Növényi olaj, Provance-i fűszerek (0,1%), Feketebors, Petrezselyemzöld
Semmi extra nincs benne, csípős sem. 600Ft-ot felesleges erre költeni, amikor a harmadából kihozható.
Veszel pld. egy ilyet:
Belenyomsz 1-2 gerezd fokmagymát, só, bors, bazsalikom, oregánó, cukor, 1 löttyintés olaj, és meg is vagy.
04:49
Köszönöm éles meglátásod és hogy nem érted a helyzetet 🤦🏻♀️🤦🏻♂️🤦🏻
23:42
Köszi, megpróbálom a tejes megoldást. Nem kell kis liszt bele, hogy ne legyen túl híg?
4-es Értem, nem tudsz főzni.
Nem liszt kell a mártásba, hanem hús kellene, bár attól sem lenne bolognai.
Cukrozd meg, és rakj bele még fűszereket.
Nem ismerem azt a szószt, de a leírásod szerint az a problémátok vele, hogy tömény, erős, nem finom.
Mindenek előtt azt kell eldönteni, hogy azért annyira nem rossz-e, hogy azon már segíteni sem lehet, nem érdemes rá pazarolni plusz élelmiszert.
Amennyiben javíthatónak ítéled, úgy az erejét hígítva lehet csökkenteni, kérdés, mit tudsz hozzáadni.
Kevés füszerrel felsütött felvágott kockák, kockára vágott főtt tojás, és hasonló plusz, ami a csípősségen enyhít.
Plusz paradicsomot elbírna? Lehet nem, mert valószínűleg zömmel az van benne. A bolognai szósz másik eleme a reszelt sárgarépa, esetleg még azzal lehet "bűvészkedni", de az hosszabb művelet, annyit nem tudom ér-e.
Tökéletes valószínűleg nem lesz, de érthető, hogy kidobni nem akarod, legfeljebb többet nem veszel olyat.
A bolognai mártással mi is úgy jártunk, hogy kipróbáltunk anno néhány konzerv, por formában árult alapot, egyik sem vált be.
Sose éreztem még erősnek. Magában eszitek a szószt? Piríts le darált husit, forgasd bele, rottyantsd össze. Mondjuk három üveg szószba legalább egy kiló hús kéne, én egy üveghez szoktam fél kilót használni, nem is értem, minek ekkora adag. O.o
Én szoktam még olyat csinálni, hogy a kész mártást (tehát amiben már benne van a darált husi is) összekeverem a kifőtt tésztával teljesen, mehet egy nagy jénaiba vagy üvegtálba, a tetejére tejföl+tejszín keveréke vagy besamel mártás, reszelt sajt, és betolom a sütőbe még addig, amíg megsül a tetején a sajt.
A korábbiakhoz: tej helyett én tejszínnel próbálkoznék, egyrészt nem higítja annyira fel, másrészt a tejszínes paradicsomszósz létező dolog, lásd creme bolognese, csak hogy a legegyszerűbb példát mondjam.
Tejszínnel vagy tejjel (hőkiegyenlitessel)
Az elvesz kicsit a fűszeressegbol
Illetve ha osszeforgstod a tesztavaly tegyel melle tejfolt es tojast, redd ki jenaibay tetejere sajt es susd ki. Hamis lasagne
Sajttal a tetején minden finomabb. A tejfollel higutas a zsirtartalom miatt enyhiti a fuszereket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!