Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Dawtona bolognai szószt hogy...

Dawtona bolognai szószt hogy lehet feljavítani vagy valami ehetőt csinálni belőle?

Figyelt kérdés
Nem arra vagyok kíváncsi, mennyire rossz vagy jó nektek, mert ízlések és pofonok... Egyszerűen most értem haza munkából, a család főzött ki tésztát, kibontottak három üveg szószt, de borzasztó. A gyereknek például erős, de amúgy is kellemetlen. Nem vagyunk eleresztve anyagilag, így kidobni nem szeretném.

2022. szept. 1. 23:19
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
A három üveg szószt szó szerint értem, lábasban szoktuk egyberottyantva enni az ilyesféle élelmiszert, nagy a család.
2022. szept. 1. 23:20
 2/14 anonim válasza:
91%

Amikor én csinálok ilyen kaját, akkor a sima paradicsoba fokhagymát, kevés majorannat, bazsalikomot,oreganot, cukrot, sót, borsot, minimális szerecsendiót és egy-két dl tejet szoktam tenni.

Nem ismerem ezt a szószt, de ezekkel lehet tuningolni.

Például ha nem elég “olaszos”, akkor a bazsalikom-oregano.

A csipossegen javíthat a tej. (Bár ha nagyon csip, akkor nem sokat, de egy kicsit jobb lesz). Ha túl savanyú, akkor a cukor…és így tovább.

Nyugi, én fűszerekkel egy csomó ilyen bolti vackot fel szoktam javítani, aztán mindig valami ehető sül ki belőle.

2022. szept. 1. 23:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
40%

Összetevők: Ivóvíz, Sűrített paradicsom (16%), Cukor, Sűrítő anyag (módosított kukoricakeményítő), Konyhasó, Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), Fokhagymakivonat, Növényi olaj, Provance-i fűszerek (0,1%), Feketebors, Petrezselyemzöld

Semmi extra nincs benne, csípős sem. 600Ft-ot felesleges erre költeni, amikor a harmadából kihozható.

[link]

Veszel pld. egy ilyet:

[link]

Belenyomsz 1-2 gerezd fokmagymát, só, bors, bazsalikom, oregánó, cukor, 1 löttyintés olaj, és meg is vagy.

2022. szept. 2. 04:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:

04:49

Köszönöm éles meglátásod és hogy nem érted a helyzetet 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♂️🤦🏻

2022. szept. 2. 05:00
 5/14 A kérdező kommentje:

23:42

Köszi, megpróbálom a tejes megoldást. Nem kell kis liszt bele, hogy ne legyen túl híg?

2022. szept. 2. 05:02
 6/14 anonim ***** válasza:
47%

4-es Értem, nem tudsz főzni.

Nem liszt kell a mártásba, hanem hús kellene, bár attól sem lenne bolognai.

Cukrozd meg, és rakj bele még fűszereket.

2022. szept. 2. 05:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
76%

Nem ismerem azt a szószt, de a leírásod szerint az a problémátok vele, hogy tömény, erős, nem finom.

Mindenek előtt azt kell eldönteni, hogy azért annyira nem rossz-e, hogy azon már segíteni sem lehet, nem érdemes rá pazarolni plusz élelmiszert.

Amennyiben javíthatónak ítéled, úgy az erejét hígítva lehet csökkenteni, kérdés, mit tudsz hozzáadni.

Kevés füszerrel felsütött felvágott kockák, kockára vágott főtt tojás, és hasonló plusz, ami a csípősségen enyhít.

Plusz paradicsomot elbírna? Lehet nem, mert valószínűleg zömmel az van benne. A bolognai szósz másik eleme a reszelt sárgarépa, esetleg még azzal lehet "bűvészkedni", de az hosszabb művelet, annyit nem tudom ér-e.


Tökéletes valószínűleg nem lesz, de érthető, hogy kidobni nem akarod, legfeljebb többet nem veszel olyat.


A bolognai mártással mi is úgy jártunk, hogy kipróbáltunk anno néhány konzerv, por formában árult alapot, egyik sem vált be.

2022. szept. 2. 05:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Lehet már időben elkéstem, de legközelebbre talán hasznos lesz. Én ritkán szoktam venni ezt a fajta szószt. Valóban erős fűszeres paradicsomos, én értem mire gondolsz, egy kis sonkát, felvágottat, virslit, gombát, ha van darált hús, akkor azt tegyetek bele legközelebb. És igen, írták is, én a sima bolognaiba szoktam pár kanál tejet tenni, lágyabb tőle.
2022. szept. 2. 06:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
78%

Sose éreztem még erősnek. Magában eszitek a szószt? Piríts le darált husit, forgasd bele, rottyantsd össze. Mondjuk három üveg szószba legalább egy kiló hús kéne, én egy üveghez szoktam fél kilót használni, nem is értem, minek ekkora adag. O.o


Én szoktam még olyat csinálni, hogy a kész mártást (tehát amiben már benne van a darált husi is) összekeverem a kifőtt tésztával teljesen, mehet egy nagy jénaiba vagy üvegtálba, a tetejére tejföl+tejszín keveréke vagy besamel mártás, reszelt sajt, és betolom a sütőbe még addig, amíg megsül a tetején a sajt.


A korábbiakhoz: tej helyett én tejszínnel próbálkoznék, egyrészt nem higítja annyira fel, másrészt a tejszínes paradicsomszósz létező dolog, lásd creme bolognese, csak hogy a legegyszerűbb példát mondjam.

2022. szept. 2. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
52%

Tejszínnel vagy tejjel (hőkiegyenlitessel)

Az elvesz kicsit a fűszeressegbol


Illetve ha osszeforgstod a tesztavaly tegyel melle tejfolt es tojast, redd ki jenaibay tetejere sajt es susd ki. Hamis lasagne

Sajttal a tetején minden finomabb. A tejfollel higutas a zsirtartalom miatt enyhiti a fuszereket

2022. szept. 2. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!