Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan érjem el, hogy a...

Hogyan érjem el, hogy a bolognai mártás a tésztára ragadjon, ne folyjon le a tányér aljára?

Figyelt kérdés
A szósz elég sűrű, de mégsem fogja be a tésztát.
2020. ápr. 4. 17:57
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
57%
Én mindig zsírral csinálom, mert ha olajjal készítem, ugyanígy járok.
2020. ápr. 4. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
28%
Várni kell, amíg a tészta hűl egy kicsit, addig van ideje a víznek lefolyni róla, utána a szósz már ráragad. De azt is lehet, hogy nem főződ teljesen puhára a tésztát, hanem mikor már olyan 80-90%-ban kész, akkor leszűröd, ráöntöd a szószt, aztán egyben forrald még 1-2 percet.
2020. ápr. 4. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
31%
Milyen tészta? A normális tagliatelle megfogja. A spagetti nem.
2020. ápr. 4. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim válasza:
6%
Maggi bolognai alap? Anélkül nem lehet ilyen ételt főzni... erre találták ki. Pörköltet sem lehet pörkölt alap nélkül.
2020. ápr. 4. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
75%
Mielőtt leöntenéd a tésztáról a vizet, a tetejéről egy keveset tegyél a szószba. A benne lévő keményítő tovább sűríti a szószt, és segít abban is, hogy tapadjon a szósz. Ja, és minél kevesebb olajat használj.
2020. ápr. 4. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
82%
Nem mindegy hogy készíted a szószt...?
2020. ápr. 4. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
87%
4es, a pörkölt alap a hagyma, és nem ilyen kész szarok.
2020. ápr. 4. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
66%
Miután leszűrted a tésztát, tedd vissza a tűzre és forrald össze a szósszal!
2020. ápr. 4. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
76%
Nehogy zacskós szrral próbálkozz! Ha valamelyik igazibolasz recept alapján csinálod , és megfelelő tésztát használsz, nem fog lecsurogni róla a sugo.
2020. ápr. 4. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
55%

A mártást friss alapanyagokból és természetesen olivaolajjal készítsd. (Zsírnak semmi keresnivalója olasz ételben)

A tésztát bö, sós vízben fözd meg (minden olaj nélkül!) öblítés nélkül szürd le és azonnal tálald. (Meg természetesen nem spagetti, hanem hosszúmetélt kell hozzá)

2020. ápr. 4. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!