Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan érjem el, hogy a...

Hogyan érjem el, hogy a bolognai mártás a tésztára ragadjon, ne folyjon le a tányér aljára?

Figyelt kérdés
A szósz elég sűrű, de mégsem fogja be a tésztát.
2020. ápr. 4. 17:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
57%
Én úgy szoktam, hogy lecsurgatom a vizet a tésztáról, de nem mosom le utána. Hanem egyenesen a szószba teszem, és együtt pirítom még egy ideig. Úgy ráragad a szósz a tésztára, sőt, rápirul, és nagyon finom lesz.
2020. ápr. 4. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket, próbálkozom:) Olajat nem használok, kockázott füstölt szalonna kisült zsírján szoktam megpárolni a hagymát, ezen fehéredésig a húst. Utána adok hozzá alaplét, néha egy kicsi bort, hagyom forrni, aztan megy bele a paradicsommártás, a fűszerek és rotyog az egész 2-3 órán át.

Szóval nagyjából autentikus a recept, de eddig valahogy nem lett az igazi a végeredmény, de legalább finom:)

2020. ápr. 4. 23:06
 13/18 anonim ***** válasza:
96%
Reszelt sárgarépát és zellert tegyél a dinsztelt hagymához, az szuperül besűríti a szószt. Amúgy is a sofrito az autentikus bolognai alapja.
2020. ápr. 5. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
77%
Em lehet , h túl sok paradicsomot teszel bele? A bolognaiba nemm kell sok!
2020. ápr. 5. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
72%

"Szóval nagyjából autentikus a recept, de eddig valahogy nem lett az igazi a végeredmény, de legalább finom:)"


Bocs, de az autentikustól olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtöl! Igaz, ettöl még lehet finom.

2020. ápr. 5. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 A kérdező kommentje:
Mondom "nagyjából". Zöldség nincs benne, de azzal sem volt mas az állaga.
2020. ápr. 5. 15:01
 17/18 anonim ***** válasza:
65%
2-3 óra? Ezalatt egy ökör átsül, nemhogy a darálthús.
2020. máj. 2. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
86%

Nem az a lényeg, hogy "átsüljön" a darálthús, hanem hogy a mártás kellöen összeálljon homogén masszává! Ugyanis a bolognai mártás nem darálthús paradicsommártásban, a lényege, hogy teljesen egységes legyen állagban is meg ízben is.

Mellesleg egy ökör még véletlen sem sül meg 2-3 óra alatt, minimum egy nap kell neki, ha nem több. Nézz utána az ökörsütésnek, egyértelmüen le van írva, milyen hosszadalmas eljárás, és még ott sem akkor kezdik fogyasztani, amikor "átsült" - úgy a külseje régen elszenesedne, mire belül is puha -, hanem mindig a külsö, már megsült réteget vágják le, és fogyasztják, amíg a következö, belsöbb részek sülnek tovább.

2020. máj. 2. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!