Hogyan érjem el, hogy a bolognai mártás a tésztára ragadjon, ne folyjon le a tányér aljára?
Köszi a tippeket, próbálkozom:) Olajat nem használok, kockázott füstölt szalonna kisült zsírján szoktam megpárolni a hagymát, ezen fehéredésig a húst. Utána adok hozzá alaplét, néha egy kicsi bort, hagyom forrni, aztan megy bele a paradicsommártás, a fűszerek és rotyog az egész 2-3 órán át.
Szóval nagyjából autentikus a recept, de eddig valahogy nem lett az igazi a végeredmény, de legalább finom:)
"Szóval nagyjából autentikus a recept, de eddig valahogy nem lett az igazi a végeredmény, de legalább finom:)"
Bocs, de az autentikustól olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtöl! Igaz, ettöl még lehet finom.
Nem az a lényeg, hogy "átsüljön" a darálthús, hanem hogy a mártás kellöen összeálljon homogén masszává! Ugyanis a bolognai mártás nem darálthús paradicsommártásban, a lényege, hogy teljesen egységes legyen állagban is meg ízben is.
Mellesleg egy ökör még véletlen sem sül meg 2-3 óra alatt, minimum egy nap kell neki, ha nem több. Nézz utána az ökörsütésnek, egyértelmüen le van írva, milyen hosszadalmas eljárás, és még ott sem akkor kezdik fogyasztani, amikor "átsült" - úgy a külseje régen elszenesedne, mire belül is puha -, hanem mindig a külsö, már megsült réteget vágják le, és fogyasztják, amíg a következö, belsöbb részek sülnek tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!