Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mivel szoktatok mosogatni?

Mivel szoktatok mosogatni?

Figyelt kérdés
Legjobban a mosogatószivacs vált be nekem. Azzal a legkönnyebb tisztára varázsolni az edényeket, de nem tartom higiénikusnak. Hiába mosom ki alaposan meg teszem olyan helyre ahol kiszáradhat. Tökéletesen nem lesz tiszta és meg is büdösödik egy idő után. Próbáltam nyeles kefével mosogatni de az nem szedi le mindíg alaposan a szennyződést. Mit ajánlanátok ami könnyen tisztítható és hatékony is. Mosogatógépet nem szeretnék.

2022. aug. 15. 10:43
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
20%
A feleségemmel, nagyon energiatakarékos, bár kicsit hangos néha.
2022. aug. 15. 12:51
 12/24 anonim ***** válasza:
90%

Mosogatószivaccsal. Kb 3 hetente használódik el, akkor cserelem. Mondjuk egyedül lakom, másnak biztos tobbszor kell.

Egyebkent szappantartoban tartom hogy kiszaradhasson

2022. aug. 15. 13:11
 13/24 anonim ***** válasza:
78%

Na, engem meg a reform-vega-bio szekció fog megkövezni, de a luffa nem működik nálunk.

Mosogató szivacsból jobb a szintetikus, mert ez nem rothad meg egykönnyen.

De szerintem nagyon nem mindegy mit mosol vele. Egy morzsás tányér, vagy egy teás csésze meg egy nyers baromfi után a nyálka vagy egy kenyértésztás vájling azért nagyon mást feltételez.

Az utóbbi kettőt én beáztatom, kézzel lecsutakolom, és csak utánna megyek neki a szivacsommal, így nem ragadnak bele nagyobb részek.

És igen, egy kis hypó, ecet stb nem árt, néha rendesen ki kell takarítani.

2022. aug. 15. 13:21
 14/24 anonim ***** válasza:
89%
Én nem rég próbáltam ki a Scrub Daddyt. Nem olcsó, az biztos. De 8 hétig ígér szagtalanságot, ami így is volt a mindennapos mosogatással. Nem ragadt bele semmi például a lesült húsos tepsiről, kelt tésztás tálról, semmiről, pedig direkt nem áztattam elő szinte semmit. Szerintem jobban is súrol, mint a hagyományos szivacsok. Mosogatás után jól átöblítem, a tárolójáról pedig lecsepeg a mosogatóba a benne maradt víz, gyorsan megszárad.
2022. aug. 15. 13:25
 15/24 anonim ***** válasza:
29%

Sose lett még büdös a luffám pedig mindent azzal mosogatok. Nem rohad.

Mondjuk a tésztás tálat én hagyom megszáradni, akkor kikotrom a tészta nagyját a tálból (fényes műanyag tàl, nem tapad/ragad bele), utána már alig kell mosogatni.

Lehet segít, hogy két használat között mindig felakasztva tárolom, így ki tud száradni teljesen.

2022. aug. 15. 13:32
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

15, nekem eddig mindig megpenészedett, nyálkás lett.

Az én konyhám elég párás, felakasztva se szárad ki

2022. aug. 15. 14:02
 17/24 anonim válasza:
93%
Szivaccsal. Egyértelmű.
2022. aug. 15. 14:03
 18/24 A kérdező kommentje:

Szintetikus szivacsot használok. Hús nincs a konyhába de sajt meg tejföl, meg joghurt azért igen. Ezeket próbálom először a kefével aztan nikor már lejött a nagyja a szivaccsal. Hipót meg domestost nem öntök rá mert azt sem lehet maximálisan letávolitani nem akarom hogy az edényre jusson belőle akkor sem bízom benne ha leöblítem. Télen megszárad a fűtőtesten a szivacs. Nyáron nem :( próbáltam a mikrós fertőtlenítést. Azt mégegyszer nem mert a mikró is bűdös lett tőle.Persze én is cserélem ha látom, hogy már nem tiszta csak ez így nem túl környezettudatos. :( A konyhapultra másik szivacsot használok. Szerintem az sem higénikus ugyan azzal mint az edényt. Ezek szerint nincs jó megoldás. :(

Senkit nem pontoztam le csak a mosogatógépest

2022. aug. 15. 14:36
 19/24 anonim válasza:
100%
Jó a rongy is, meg az Ultra Daisy!
2022. aug. 15. 15:33
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Deszkákhoz, szűrőkhöz és reszelőkhöz kefét használok, minden máshoz dörzsszivacsot. A maradékokat előbb leöblítem az edényekről, így nem ragadnak bele a szivacsba.
2022. aug. 15. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!