Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti ismertek olyan módszert,...

Ti ismertek olyan módszert, amivel a currys vagy kurkumás ételek után tökéletesen el lehet mosogatni?

Figyelt kérdés
Ilyen ételeknél nálam mindig képződik ilyen sárgás lerakódás az edényeken, tányérokon, fakanálon, stb. és nem tudom alaposan elmosni hagyományos mosogatószerekkel, tisztítószerekkel. Jó lenne pedig, mivel a tisztaságot és az indiai konyhát is szeretem.:) Főleg a fakanál hajlamos a színeződésre.
2012. jan. 11. 11:29
 1/7 anonim ***** válasza:
áztasd domesztoszban pár órát a tálat, tányért, fakanalat is.műanyagra, ha ráöntesz kevés domit, akkor azonnal lejön a sárga szín. van, ami makacsabb, azt áztatni kel.
2012. jan. 11. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
*pontosabban úgy értem, domesztoszos forró vízben kell áztatni...
2012. jan. 11. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem lazán lejön sima vízzel is, ásztatni kell egy kicsit. Mondjuk a fakanál más tészta, abból nem hiszem, hogy ki lehet szedni mert magába issza, legalábbis idővel biztosan.
2012. jan. 11. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 tetro ***** válasza:
52%
fakanalat soha az életbe nem áztatnám domestosba...
2012. jan. 11. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
2012. jan. 11. 16:01
 6/7 anonim válasza:
100%

Van, aki különböző ételekhez más-más fakanalat használ. Nekem fél fióknyi fakanalam van, mindegyik nyelébe belevésve, hogy mire használom. (pl: tej, puding, rántás, lekvár, curry, stb.) Nem tudom, hányadik generációs szokás ez, de nagyanyám is örökölte...

Az elszíneződés egyes esetekben elkerülhetetlen, de lassítható, ha a fakanalat nem főzöm az ételben, hanem fakanáltartóra teszem, amikor épp nem keverek vele.

2012. jan. 17. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is indiai konyha és tisztaságmániás vagyok. Az edényeket gond nélkül simán el tudom mosni, fakanál nálam is sárgul a sok kurkumától meg masaláktól. Nem nagyon tudsz vele mit csinálni, érdemes külön fakanalat tartani erre a célra. Nekem ez vált be. :)
2021. jún. 6. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!