Hogyan kell mosogatni?
1. berakod a mosogatógépbe (lehetőleg abba) és bekapcsolod.
2. a csap alá tartod az edényt. Kis kacsódba veszed (a másikba) a mosogató szivacsot. kinyitod a csapot, és a kissé nedves edényt körkörös mozdulatokkal megtisztítod. Aztán leöblíted. Végül elzárod a csapot.
Legeslegvégül: anyukád, feleséged, egyéb nőismerősök nagyon-nagyon fognak örülni.
Engedsz jó meleg vizet,teszel bele egy kicsi mosogatószert.Először a poharakkal kezded utánna evőeszközök-tényérok-edények.A szivaccsal addig "súrolod" míg tiszta nem lesz.Ha nem megy az eddényeknél jöhet dörzsi,vagy egy kis hideg zsíroldó.Egyesével mindent átöblítesz hideg vízzel(főleg ha túl habos)! :)
Rem segíthettem :)
én is úgy mosogatok ahogy 2.
ha valami nagyon rászáradt az edényre áztasd be, egy idő után leázik és könnyebb elmosni.
Ha nem folyóvíz alatt mosogatsz,hanem teletöltött medencében,akkor nem lesznek tiszták az utolsó edények,mert addigra a víz zsíros, piszkos lesz. Azonkívül az edényeken a mosogatószer is rajta marad. Még egyszer elkell mosnod mindent tiszta vízben.
Mosogatás előtt az edényekről minden darabos ételt tégy a kukába. A zsíros tányérokat,edényeket töröld ki papírtörlővel. A tányérokat tedd a mosogatóba (legyen benne szűrő),egyenként mosogatószeres szivaccsal mosd el jól, a hátulját is.,és öblítsd le őket. A poharakkal kezd,majd a tányérokkal,evőeszközökkel. Utána jöhetnek a nagyobb edények. Tedd a tálat a mosogatóba, engedj bele vizet,és zárd el a csapot.Szivaccsal mosd ki belül,ezt a vizet öntsd a következő mosogatásra váró tálba.Majd az első tálat mosd el rendesen. Ha valamelyik edénybe rászáradt az étel,akkor hagyd egy kicsit ázni,és csak azután mosd el. Ha leégett valamibe az étel,akkor önts bele vizet és egy kevés ecetet vagy sót.A tűzhelyen forrald fel a vizet. Hagyd kihülni,akkor a leégett rész könnyen lejön. A krómozott edényeket időnként mosd ki ecettel,szép fénye lesz újra. Az alját sem kell feltétlen súrolni,mert az ecet leviszi a többi edényről is a koszt.
Minél kevesebb súrolószert használj,hogy a lefolyó ne tömödjön el. A szűrőben összegyült ételmaradékot is a kukába dobd.
Ha nem volt túl zsíros az ebéd,akkor kezdheted úgy is,hogy a vizes szivacsra mosogatószert teszel,és a tányérokat először víz nélkül átdörzsölöd vele. Sokkal kevesebb víz kell utána a mosogatáskor.
Én elsőként letörölgetem papírtörlővel vagy az evéshez használt szalvátéval a tányérokat.Melegvízet engedek a medencébe és előszöra poharakkal kezdem,utána evőeszközöket,rányérok,tálakat,lábosokat....mosom el.Már főzés közbe mosogatok így tényleg már csak a 4 személyes terítéket kell elmosni és az ételt főző edényeket.Öblíteni hideg és folyóvíz mellett szoktam.Tepsiket,odakzmált edényeket beáztatom és másnap mosom el(az udvarra kirakom),ha nagyon vészesen odaégett.
Törölgetni csak a nagyobb edényeket szoktam.Szeretem,ha a levegőn szárad meg.ha kell a vízet többször leengedem és újat engedek.Szivacsot és rongyot ishasználok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!