Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Tényleg lehet hipóval mosogatn...

Tényleg lehet hipóval mosogatni, nem veszélyes?

Figyelt kérdés
Anyósom a leégett dolgokat mindig hipóval áztatja fel az edényekről. Nem veszélyes az egészségre nézve, amiatt, hogy maradhat hipó az edényen szárítás után?
2011. okt. 8. 22:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
45%
De teljesen veszélyes, ki akar órákat öblögetni hogy ne maradjon hipó maradvány az edényen, lehet csak lassan hatna mert alaposan elmossa utána de vannak már jobb dolgok is az ilyen esetekre.
2011. okt. 8. 22:21
 2/13 anonim ***** válasza:
70%

én is hallottam olyanról hogy hipóval mosogat valaki.még élnek gondolom akkor valahogy használható:)

én maradok a sima mosogatószernél:D

2011. okt. 8. 22:22
 3/13 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy veszek neki valami súroló szert, hogy inkább azt használja...
2011. okt. 8. 22:28
 4/13 anonim ***** válasza:
51%
Első vagyok azt jól tennéd, ha csak nem sértődik meg rajta...végülis anyós.
2011. okt. 8. 22:29
 5/13 anonim ***** válasza:
51%
Akkor már inkább egy kis hideg zsíroldót kellene használnia. Aztán jó alaposan átöblíteni mosogatószerrel.
2011. okt. 8. 22:41
 6/13 anonim ***** válasza:
74%
En néha a mosogatóvizbe szoktam tenni egy kicsi hipót.
2011. okt. 8. 22:55
 7/13 anonim ***** válasza:
van hogy én is szoktam, de azt nem lehet ész nélkül csinálni. utána mosószeres fürdő, utána pedig meleg folyóvízzel öblíteni mindent, mielőtt megy száradni.
2011. okt. 8. 23:47
 8/13 anonim ***** válasza:
83%
Így igen. Én ugyanezt Domestosszal szoktam. Egyébként szerintem igényes háziasszony edényein nem marad vegyszer az öblítés után.
2011. okt. 8. 23:59
 9/13 anonim ***** válasza:
60%
A hipó fertötlenítö. Bizonyos helyeken használják a mosogatáshoz, úgymint zsírtalanítás, fertötlenítés (hipó) és öblítés.
2011. okt. 9. 03:04
 10/13 anonim ***** válasza:
76%

Én kb. 20 éve úgy mosogatok, hogy a mosogatószivacsra pár csepp mosogatószert és pár csepp folyékony Flóraszept-et öntök...

Nekem csak így tiszták igazán az edényeim, evőeszközeim!... :-))

Folyóvízzel szoktam mosogatni és utána folyóvíz alatt öblítem el az edényeket.

Nincs semmi bajunk tőle, sőt minálunk ismeretlen az ilyen-olyan hasmenés, hasfájás is!

Hipót azért nem használnék, mert az tönkreteszi a zománcot az edényeken! (Azon kívül a ráégett szennyeződést a sima meleg víz is leáztatja, a hipó ezt a folyamatot nem gyorsítja.)

Szerintem mindenképpen javasolt mosogatásnál valamilyen fertőtlenítőszer használata, mert a mosogatószivacsban is nagyon hamar elszaporodnak a baktériumok, meg az edényeken, evőeszközökön is hamar erjedésnek indulnak a maradék élelmiszerek...

2011. okt. 9. 04:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!