Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Éttermekben miért emberek...

Drgdf kérdése:

Éttermekben miért emberek mosogatnak mosogatógép helyett?

Figyelt kérdés

2013. okt. 18. 18:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A tányérokról le kell törölni a maradékot, mielőtt a gépbe teszed. Nagyobb edényt nem is tehetsz bele. De ha nagy a forgalom, akkor nincs is idő megvárni, amíg a gép programja lejár, és újra lesz tiszta tányér.
2013. okt. 18. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
89%

Mert egyrészt a gépbe nem lehet ételmaradékokkal együtt betenni a tányérokat, attól ugyanis rövidesen tönkremenne,

másrészt meg folyamatosan keletkeznek a koszos tányérok, és folyamatosn kellenek tiszták is - és egy program kb 2 óra, addig nem állhat a felszolgálás. Annyi tányért meg nem tarthatnak, hogy csúcsidöben is elég legyen akár 2-4 óráig.

Mellesleg a komolyabb étkészleteket meg poharakat a mosogatógßep nagyon hamar tönkretenné, karcosan meg nem lehet feladni az asztalra.

2013. okt. 18. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim válasza:
66%

Ez hülyeség!!!!!!


Az ipari mosogatógépek 60 másodperc alatt elmosogatnak 1 kosárnyi edényt!Illetve a mocskosabbaknak van hosszabb program de még az is 5 percnél rövidebb.Hogy miért emberek mosogatnak???Azért mert nincs pénz mosogatógépre.Egy ilyen professzionális(ipari felhasználású) mosogatógép fél millió forint környékén(és határ a csillagos ég) van.

2013. okt. 18. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 bumbi02 ***** válasza:
100%

"Mert egyrészt a gépbe nem lehet ételmaradékokkal együtt betenni a tányérokat, attól ugyanis rövidesen tönkremenne,

másrészt meg folyamatosan keletkeznek a koszos tányérok, és folyamatosn kellenek tiszták is - és egy program kb 2 óra, addig nem állhat a felszolgálás. Annyi tányért meg nem tarthatnak, hogy csúcsidöben is elég legyen akár 2-4 óráig.

Mellesleg a komolyabb étkészleteket meg poharakat a mosogatógßep nagyon hamar tönkretenné, karcosan meg nem lehet feladni az asztalra."



Na, sok itt a tévhit..


Nagy éttermekben általában a fehérmosogató (minden amivel a vendég találkozik, tányér, villa, kanál, szervízeszköz) futószalagos. Ezen nagyjából 40-50 másodperc alatt átvonul a tányér, vagy az evőeszköz.


A kisebb éttermekben, illetve a fekete mosogatóban ( mindent itt mosnak, amivel főznek) a "hagyományos" (bepakolom, elindítom,kipakolom) mosogatógép van, csak kicsit nagyobban mint otthon, és egy program 1-3 perces.


A mosogatóra azért van szükség, mert le kell veretni az ételmaradékokat a tányérról (különben kb naponta 3x kéne szétszerelni a gépet dugulás miatt), valakinek be kell pakolni a koszos tányérokat, ki kell pakolni a tisztát, és el kell pakolni mindet a helyére. A fekete mosogatóban, ahol a fazekakat mosogatják, először dörzsivel ki kell szedni az odaégett kajákat, illetve az olyanokat, amit maga a gép nem tudna levinni.


Harmadrészt: az étkészletet és a poharakat nem teszi tönkre a mosogatógép, még otthon se teszi tönkre, az ipari mosogatógép miért tenné tönkre?:)

2013. okt. 18. 23:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 bumbi02 ***** válasza:
77%
És végezetül: elég rosszul kiszámolt étteremről beszélünk, ha olyan kevés tányérral rendelkezik az étterem, hogy nagyobb forgalom adtán már újra kell őket mosogatni, különben nincs mire tálalni.
2013. okt. 18. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Én dolgoztam étteremben, menza szerű volt, napi több menüválasztékkal. A feketében kézzel mosogattak, de a fehérben mosogatógépet használtunk. Egyszerre nagyjából 50 tányér fért bele, meg evőeszközök, és volt külön gép a poharaknak, csészéknek. Mindkettőben egy program nagyjából 1-2 perces volt, forró vizet használt ami egyben fertőtlenített is. Olyan forró volt minden, hogy mire kiszedtük, meg is száradt, mert elpárolgott róla a gőz, így törölgetni sem kellett. Nem tudom, máshol hol megy, de ahol ebédidőben visszahoznak egyszerre 500 tányért és már szükség is lenne rájuk a következő "turnusra", szerintem nem igazán megoldható a kézzel való mosogatás.
2013. okt. 19. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Én úgy halloattam, gyakran kell a leveshez előmelegített tányér, ahhoz is ember kell.
2013. okt. 21. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 bumbi02 ***** válasza:
Már miért kéne az előmelegített tányérhoz ember?:) Nagyon egyszerű megoldás létezik erre, amit a legtöbb étterem használ: melegentartó tálaló pult. Illetve emellett szekrény amiben a tányérokat tartják fűtött szekrény, és állítható a hőmérséklet benne. (ha elfelejtik bekapcsolni, akkor meg mikróban melegítik a tányért)
2013. okt. 21. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!