Ki van a mosogatógép ellen és mellett, és miért?
Anyagilag a következő a helyzet: a víz miatt kicsit spórolsz, de azt az áram elviszi. Nagyjából egy 12 terítékes gép ha naponta megy, az havi 2 ezer Ft többletköltséget okoz. Szóval egy mosogatás kb. 60-70 Ft.
Kisebb gépnél nyilván ez kevesebb.
Szerintem ennyit megér. Mert egy tele mosogatógép annyi edényt elmos, amennyit legalább egy óráig mosogatnál kézzel. Ha belegondolsz, a mosógéppel egy mosás is kb. 60-100 Ft, géptől függően, mégsem merül fel, hogy ennyi spórolásért nekiállj kézzel mosni.
Kérdező: A ráégettet is leviszi. Az a lényeg, hogy úgy kell pakolni az edényeket, hogy érja e vízsugár. Néha hagy rajta valamennyi maradékot, ha extrém koszos volt vagy ha rosszul raktad be, de azt is annyira fellazítja, hogy egy papírtörlővel le tudod törölni.
Anyagilag nem biztos, hogy olcsóbb, hiszen mosogatószer ebbe is kell :-) De azért nem is drágább. Viszont sokkal kényelmesebb.
Nem, sajnos a ráégett dolgokat nem tudja eltávolítani, súrolni nem tud. De ha a rákozmált maradékot levakarod (például acélszivaccsal, vagy dörzsivel, az edénytől függően), utána már gyönyörűen elmosogatja.
Azt hiszem én vagyok az egyetlen,aki nem pártolja a mosogatógépet...
Nem mondom,hogy nem tudnátok meggyőzni,de nekem nem kell.
Hogy miért?Nem tudom,sosem éreztem,hogy milyen jó lenne ha lenne :)
Ellenben egy forgó tálas mixer...na hát annak nagyon örülnék :D
Nekem volt mosogatógépem.....Elromott nem vettünk másikat.A ráégett dolgokat nem mossa le rendesen ha csak elönem mosogatod.....
A java koszt elötte lekell öblíteni.Már ennyi idö alatt el is mosogattál volna....A víz hagyján de áramot is használ.Nem is keveset.Nekem álltalában 1/2 óra volt egy mosogatás a géppel.Kézzel 10 perc.Akkor jó ha nagy a család,esetleg vendégek jönnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!