Szilvalekvárt lehetséges főzni fazékban, a sárgabarack lekvárhoz hasonlóan?
Nem mindenki áll neki üstben főzni,sokan otthon gázosn főzik.
Egyre elterjedtebb mikor ecetet öntenek alá akkor kavarni se kell.
Előre bocsájtom, hogy még nem főztem be szilvalekvárt, viszont többeknél láttam, akik csodás szilvalekvárokat gyártottak. Lábosban és nem fazékban!
Soha nem darálták le a szilvát, annak valamiért külön finomsága a benne pöndörödő héj.
Biztos gyorsabb ha le van darálva, de az IGAZI szilvalekvárnak az adja meg a lényegét, hogy éppen csak pötyögve órákig fő.
talán több vitamin és egyéb tápanyag marad meg benne, ha rövidebb ideig fő
a babot is ezért kell beáztatni, hogy ne kelljen sokáig főzni, és ez egyrészt energiát takarít meg, másrészt kevesebb tápanyag, fehérje, vitamin bomlik le a szervezet számára felhasználhatatlan molekulákká
talán a szilvát is lehetne főzés előtt pár napig vízben áztatni, puhítani, mint ahogyan a krokodil puhítja a víz alatt az elkapott gazellát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!