Adott egy házi sárgabaracklekvár, ami savanyú. Ahhoz, hogy megédesítsem simán keverjek hozzá kristálycukrot vagy van valamiféle praktika erre?
Figyelt kérdés
2019. szept. 9. 13:16
1/7 anonim válasza:
Talán a cukrot mellőzni kellene. Inkább valami mesterséges édesítőszerrel érdemes próbálkozni, abból nagyon kevés kell. Másik megoldás, ha szódabikarbónát keversz bele, az mint lúgosító szer képes semlegesíteni a savanyú ízt (feltehetően elsősorban citromsav adja). Kísérletezni kell az adagolással.
2/7 anonim válasza:
Megtartanám zserbóhoz , azon van étcsoki cukros dió ez pedig változatossá teszi .
3/7 anonim válasza:
A mesterséges édesítőszertől szerintem borzalmas íze lesz. Akkor már inkább főzd úja valamennyi cukorral!
4/7 anonim válasza:
Nem elég belekeverni. Újra kell főzni.
És maradj a cukornál. Attól lekvár.
Egyébként a sárgabarack eleve kicsit savanykás ízű. Szerintem jó lehet így is, mivel általában sütibe használja az ember, vagy grízes tésztához, palacsintába. És azok mellett nem baj, ha nem totál édes.
5/7 anonim válasza:
Beletennék pár csepp folyékony édesítőt, és átkeverném.
7/7 anonim válasza:
Ahogy már írták is - cukorral újrafőzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!