Mennyi a sárgabarack tisztítási vesztesége %-ban (magja, héja)?
Térfogatszázalékban, vagy súlyszázalékban érted????
Szerintem olyan 20% súlyban...
5-10 %?
De ha valamiért ezt hajszálpontosan kell tudni, akkor 1 db barackot mérj le bontatlanul, majd pucolva és magozva, akkor már fogod tudni a különbséget.
Hmmm.... térfogatra akkor se fogod tudni pontosan kiszámolni... Hiszen lehet, hogy lédúsabb a barack, plusz mennyi cukrot teszel bele, stb. stb.
Csupa egyforma üveged van? Az se mindegy....
A 20%-kal nem lősz mellé, legfeljebb egy kicsivel több lekvárod lesz... Tuti van otthon elfekvőben néhány kisebb üveged is - nem vész kárba a plusz lekvár. :)
7, a mag belseje nem megy a lekvárba.
8, nem mindenki akarja órákig főzni, azért azon az időn már túl vagyunk, hogy a szarrá főtt gyümölcsöt hívjuk lekvárnak.
9-es .. te etalon vagy? :)
7-es valaszban nem volt szo lekvarrol ... a veszteseg nagysagarol szolt.
8-as valasz nem azon mulik, hogy ki mit szeret csinalni ... csak ramutatott arra, ha sokaig fozi az ember akkor a barack bore sem vesztesef.
Kar, hogy valahogy nem erted a magyar nyelvet ... szivesen segitettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!