Sertés tarja szeleteket készülök sütni pácolás nélkül kacsa sütőben (párolás is). Mikor sózzam a húsokat?
Én eleve befűszerezve teszem be sülni.
Nálam ezt a só-bors-rozmaring-fokhagyma kombó jelenti.
Mennyiségtől függően 0,5-1 dl vízzel indítva.
A vizet talán kihagyom...közben persze megnézem, 'mi a helyzet'
Néha (vagy gyakran) sok levet eresztenek a húsok...pl. a tarja is)
#3
Kedves Kérdező, csak a fagyasztott hús ereszt sok levet.
Ha a tiéd fagyasztott, akkor oké, de ha friss és nem teszed bele azt a tényleg minimális vizet, akkor nem lesz miben párolódnia és összeugrik mint a csizmatalp.
De persze természetesen úgy készíted, ahogy te jónak látod, végül is menet közben is lehet korrigálni dolgokat!
Köszönöm!! - Még csak most teszem rá a tetejét (a kacsasütőnek)...és teszem be a sütőbe....akkor (vagyis most) mégis csak öntök rá egy kis vizet. 2,3 kg. jó vastag szeletek, hogy beleférjen egy sorban (kb. 5 centis szeletek most...de sülés közben vékonyodni fog).
Köszi!!
Ehhez a mennyiséghez nyugodtan tehetsz 1 dl vizet is, de hogy nyugodtabb legyél kezdd csak 0,5 dl-el, legfeljebb menet közben pótolod!
Amikor omlós a husi, vedd le a fedelet és süsd szép pirosra, akkor már csak a zsírjában!
Majd írd meg, hogy hogy sikerült, bár biztos vagyok benne, hogy tökéletes lesz!:)
Köszönöm, így csináltam és nagyon finom lett
Köszi!!
#7
Őszintén örülök és köszönöm a visszajelzésedet!
Még sok-sok gasztronómiai sikert kívánok neked!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!