Mi a véleményetek a húsleves színezéséről tyúktojások (héjjastól való) belefőzésével?
Nemcsak mint elvi problémát tettem fel ezt a kérdést, új ismerősöm kínált a napokban húslevessel, és ott akkor szembesültem ezzel a leves festési móddal. Nekem már kapásból nem tűnt ez jó ötletnek, túl azon hogy némi ellenérzésem is volt... Nem tudtam olyan intenzíven élvezni a húslevest... Valahogy zavarta az esztétikai érzékemet.
Akik itt erre a kérdésre megengedő n reagáltak... És mégsem alkalmazták ezt a módszert soha, feltételezem nem higiéniai megfontolásból hanem mert esetleg fel se merült bennük hogy tojással színezék a levest (mert például a tojásfőző vizet sem szokta meg színezni).
Még egyszer is köszönöm mindenkinek
De miért kéne színezni a levest?
Vegyél jó zsíros házi tyúkot, annak lesz színe magától is.
26-osnak:
Na most gondolj bele hogy ő a barátnőm... Igaz hogy még csak három hónapja... És bizony voltak is vele problémáim.. olyan jellegűek amikre te is utálsz., De vannak bizonyos nagyon jó tulajdonságai.... Ezek jellemzően testi dolgok. Hát ez van egy előre.
Úgy vagyok vele, hogy elengedek dolgokat egyszerűen amik zátonyra futnak a párbeszédünkben. Egyelőre
"gondolkozz már logikusan! A tojáshéj szerkezete miatt nem csak kifelé mennek a tojáshéjról a dolgok, hanem befelé is..."
Ha már a tojás szerkezeténél és a logikánál tartunk, érdemes szót ejteni pl. a kutikuláról, ami bevonja a tojás porózus szerkezetét, és nem engedi be a tojásba a kórokozókat!
Tehát ha mondjuk egy szaros tojást megfőzök sima vízbe, akkor a víz szaros lesz, ellentétben a tojás belsejével!
Ennyit a logikáról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!