Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Húslevesbe a húst forrásban...

Húslevesbe a húst forrásban levő vízbe, vagy hideg vízbe rakjuk ?

Figyelt kérdés
2022. máj. 3. 19:23
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Hidegbe kell! Mert itt az a cél, hogy a hús íze kifőjön a levesbe.

Ha forróba rakod, hirtelen hősokktól a külső részén bezáródnak a pórusok, és nem tudnak kijönni az ízek.

2022. máj. 3. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
55%
Attól függ. Ha magát a levest (a levét) szeretnéd "erősre" főzni, akkor hideg vízbe, hogy kifőjön a húsnak a leve. Ha a hússal van további célod - leves után azt a húst szeretnéd tálalni tormával, paradicsomszósszal, stb -, akkor a forrásba levő vízbe tedd, hogy a külső rostok összeugorjanak és ne engedjék kifőni a levét. Így a hús tápanyagban gazdagabb lesz.
2022. máj. 3. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Hidegbe.
2022. máj. 3. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
94%
Hidegbe, mindenképpen. Húst főzésénél értelmetlen forró vízbe tenni: ez nem virsli vagy tészta.
2022. máj. 3. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 qkker1 ***** válasza:
88%

" ez nem virsli "


Virslit is hideg vízbe rakom, és csak melegíteni kell, gyártáskor megfőzik.

2022. máj. 3. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
24%
Én meleg vízbe rakom, és lezárom alatta, vagy gőzölöm.
2022. máj. 3. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
57%

A kettes miért van lepontozva?

Elmagyarázta, hogy mikor mi történik a hússal. Régebbi szakácskönyvekben is lehet hasonló tanácsokat olvasni.

Nem értelmetlen forró vízbe tenni a húst, ha valakinek épp főtt húsra van szüksége, akár további feldolgozásra, akár azért, mert főtt húst akar enni. Így jobb az íze. Ebben az esetben gyengébb levet kap, amit mondjuk egy alapléhez fel tud azért használni.

Tudom, hogy nem ez volt a kérdés, de arra is válaszolt a 2-es felhasználó.

De a többiek persze jól írták, ha a húsleves a cél, akkor hidegbe kell tenni.

2022. máj. 3. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 A kérdező kommentje:
Most először próbáltam ki, hogy forró vízbe dobom. Mintha nem lett volna olyan jó íze a levesnek. De az is igaz, hogy far-hátból szoktam a kutyának főzni, a levét + sárgarépát szeretem, de a főtt húst nem. Most csirke felső combból csináltam, a főtt húst pedig megsütöttem. Ami különbséget észrevettem, hogy forró vízbe dobva egyáltalán nem képződött hab, sem a fehér, amit fehérjének+zsírnak gondolok, valamint barna hab sem, ami gondolom a vér. Viszont legtöbben leszedik a habot, mert , hogy zavaros lesz a leves. Nem lehet, hogy azt benne kellene hagyni ?
2022. máj. 3. 21:08
 9/17 anonim ***** válasza:
Nem bizony.
2022. máj. 3. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
80%
A habot? Nem, ha csak nem szereted hogy gusztustalanul zavaros a leves.
2022. máj. 3. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!