Húslevesbe a húst forrásban levő vízbe, vagy hideg vízbe rakjuk ?
Hidegbe kell! Mert itt az a cél, hogy a hús íze kifőjön a levesbe.
Ha forróba rakod, hirtelen hősokktól a külső részén bezáródnak a pórusok, és nem tudnak kijönni az ízek.
" ez nem virsli "
Virslit is hideg vízbe rakom, és csak melegíteni kell, gyártáskor megfőzik.
A kettes miért van lepontozva?
Elmagyarázta, hogy mikor mi történik a hússal. Régebbi szakácskönyvekben is lehet hasonló tanácsokat olvasni.
Nem értelmetlen forró vízbe tenni a húst, ha valakinek épp főtt húsra van szüksége, akár további feldolgozásra, akár azért, mert főtt húst akar enni. Így jobb az íze. Ebben az esetben gyengébb levet kap, amit mondjuk egy alapléhez fel tud azért használni.
Tudom, hogy nem ez volt a kérdés, de arra is válaszolt a 2-es felhasználó.
De a többiek persze jól írták, ha a húsleves a cél, akkor hidegbe kell tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!