Az élesztőt fel akartam futtatni langyos vízben cukorral és nem volt hideg a helyiségben. Vajon miért nem sikerült?
Meddig vártál? A "nem volt hideg a helyiségben" az kb. mit jelent? Mert nálunk lehűlt a levegő, a konyhában nem volt ugyan hideg, de begyújtottam a sütőt, a gázra rátettem egy kis fazekat felfordítva, és annak a tetejére az élesztős edényt.
Épp a múlt héten készítettem ilyen módon,vízben felfuttatott élesztővel pogácsát, és talán ha 4 perc kellett neki, szépen megkelt.
Bár az elején nem sok bizalmam volt hozzá, eddig mindig csak tejben futtattam élesztőt.
Túl meleg/hideg víz és környezet, kevés/sok cukor, bebuggyant élesztő. Nálam ezek szoktak problémásak lenni.
Mondjuk én cukros tejben futtatom, de vízben is kéne működnie. Majd meglátod kelesztésnél, lehet csak lassú.
Cukros vízben nem fut fel az élesztő, csak elkezd pezsegni. Én szoktam néhány kanál lisztet is belekeverni, sőt, ha cukor nélkül akarom készíteni a tésztát, akkor csak langyos, lisztes vízben futtatom fel.
A liszttől pont úgy felfut mintha tejben lenne.
Egyébként sikerült a tésztád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!