Tej forralás közben leég?
Próbáltam alacsonyabb fokozaton (indukciós lap), folyamatos kevergetés mellett, de így is odaégett, 0,5 liter tej forralása kb 20 perc volt. Kicsi, fehér színű lábasban.
Hogyan tudnám leégés nélkül forralni?
Az edénytől is függ.
Az indukcios szaron nekem is leég, annyira utálom
A tej nagyon érzékeny .
Ha forralást ír a recept , szerintem az is jó ha gyöngyözik. Én anno inox edényekben tanultam főzni, anyukám cukrászként adott ezekre. Abban is oda tudott égni, de ha figyeltünk rá, időben lehetett lépni. Most nyilván nem olyan drága edényeket használok, de ha pl tejbe gríz v stb készül, én figyelem és amint apró buborékok vannak, vagy nagyon gőzölög, én lépek a következő fázisra. Nekem is indukciós van amúgy.
Másrészt igen a teflon segít, de egyébként meg nem ajánlom :) nem akarom túl magyarázni, nézd meg a sötét vizeken c filmet . Az után nem akarsz teflont, azt sem tudom, hogy lehet még forgalomban …
Mi csak házitejet iszunk, így hetente forralok 4 liter tejet, mindhárom tűzhelytípusom volt, van tapasztalatom. A legrosszabb a gáz, ha nincs lángelosztó. A sima villany és indukciós között nincs különbség ebből a szempontból.
KIZÁRÓLAG vastag aljú, inox edényben nem ég le. A sima, hagyományos zománc a legrosszabb.
20 perc???
Szerintem az indukciós lappal lesz gond.
Bármilyen más tűzhelyen fél liter tej pár perc alatt felforr és nem is ég le olyan könnyen.
Keress direkt indukciósra való tejforralót.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!