Karakteres ízre és selymes érzésre vágyok amikor kávét iszok. Nincs kávéfőzőm, egy mikróval melegítem meg a vizet és abba a meleg vízbe pakolom a porokat és a cukrot. Hogyan érezzek karakteres ízt és selymes érzés? Hogyan csináljam meg a kávét?
Instant kávéval?
Leginkább sehogy. Ha az előírt higítási aránynál kevesebb vizet használsz, akkor valamennyi javulást elérhetsz, de ha tényleg szereted a kávét és érdekel a téma, akkor érdemesebb lenne inkább beszerezned egy kotyogóst legalább.
Most vettem a Jófogáson egy használt szarvasi elektromos kávéfőzőt, a szállítással együtt volt 8 ezer. Életem legtökéletesebb kávéját főzi, pedig milliós gép van a munkahelyemen.
De a kotyogó sem rossz ötlet. (Mellesleg az is zömmel szarvasi)
A kérdésed ott ellentmondásos hogy kávéfőző nélkül porokból meg cukorral akarod. Kezdd a cukor elhagyásával.
És lehetőleg minőségi kávéval.
Neadjisten vegy 2 ezer forintért egy french presst és tegyél bele igazi darált kávét
Bemész a tchiboba, ledaráltatod, megpörkölteted, lehetőleg ne 100 szazalek arabica vagy rosuta legyen hanem vegyesen es kezdetnek kozepes porkoles.
Frissen daralva hazaviszed, felet lefagyasztod hogy friss maradjon.
Ha semmit nem akarsz belefektetni akkor törökösen csináld, tehát forralt vízbe megy a darált kávé, ázik pár percet amíg leülepszik és a tetejéről öntöd le a kávét, a zacc az alján benne marad
"porok" alatt a nescafe-t érted? VAgy milyen porokat használsz?
Amúgy én is azt ajánlom, hogy french press, vagy kávéfilter - ha nem akarsz kávéfőzőt venni.
Egy dolgot próbálj ki, nem veszíthetsz vele...
Mi egyetemista korunkban, kollégiumi körülmények között azt csináltuk, hogy a kávéport (sárga színű Merido Mocca volt) egy csésze aljában egy kis cukorral és NAGYON kevés vízzel sűrűre, krémesre kevertük, és így öntöttük rá a forró vizet.
Egy kicsit habosabb, krémesebb lesz az eredmény.
De tényleg nagyon kevés víz legyen, hogy egy sűrű krémes állagra lehessen vele keverni.
Esetleg probálkozz cold brew készítésével. Nem kell hozzá más igazából, csak egy befőttes üveg meg egy sűrű konyharuha. Érdemes egyszerre egy egész heti adagot elkészíteni, a hűtőben eláll.
Az állaga híg lesz, de az íze jó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!