Receptekben a fehérbort mivel lehet helyettesíteni, ha nem akarok alkoholos italt önteni az ételbe?
Főleg levesekhez kellene.
Gyerek is eszik belőle, nem szeretnék kockáztatni, hogy elfőtt-e teljesen az alkohol vagy em.
Kérdezö: elvileg értem, amitöl tartasz, de gondold végig:
A receptek általában 4 adagnyi mennyiségre szólnak. A leveshez öntesz 1,5-2 liter folyadékot, ebbe megy esetleg egy dl bor - ebben van 1 gram alkohol.
Ha másfél liter az össz folyadék, akkor 1 dl-ben van 0,06 g alkohol - ennyi a gyümölcslékben meg a gyümölcsökben is van, gyakorlatilag nem mérhetö.
Szóval ha semennyire nem párologna el belöle az alkohol, akkor sem lenne semmiféle hatása, annyira elhanyagolható a mennyisége.
De ettöl függetlenül úgy csináld, ahogy jónak érzed, csak azért írtam le, mert sokan nem gondolják végig, mennyire kis adagokról van szó.
"Főzés közben úgyus elfő."
Ez egy gyakran hangoztatott mítosz, pedig nem fő el csak egy kis része.
Milyen levesekbe kell bor, a karácsonyi borlevesen kívül?
Nem kötözködni akarok, csak érdeklődöm, mert nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!