Vajon ha kenyeret akarok sűtni és a recept sima lisztet ír élesztöt de nekem csak sima rizsliszt és szodabikarbona van azal is lehet helyettesíteni?
Az élesztő és a szódabikarbóna egészen más folyamatot indít el, ezért az eredmény is már lesz. Ezért van különbség kelt tészta és egy piskóta vagy pite szerű tészta között. Ezekből az összetevőkből nem lesz kenyér, de rengeteg finomságot tudsz sütni, ami kenyér helyett használható. Csak kreativitás és kompromisszum készség kell. Rizsliszt és víz összekeverésével már tudsz sütni egyszerűbb lepényeket. Érdemes sózni és fűszerezni, mert magában íztelen. Kisütheted serpenyőben vagy sütőben is, és akár fel is dobhatod, ha megszórod hagymával, sajttal, vagy készen fűszervajat tekersz bele, mint egy piskóta tekercsbe.
Ha kicsit keményebb tésztát gyúrsz belőle kevés zsiradékkal, tortilla szerű lapokat készíthetsz. Ha van otthon tojás, felverve sokkal lazább tésztát kapsz. Ebből süthetsz édes vagy sós piskótát, vagy palacsintát.
Akár tepsiben, akár serpenyőben sütöd, a félkész lepényre üthetsz tojást, szalámit, sajtot, és ha rásütöd ezeket, finom és laktató lesz.
Egyik sem lesz olyan, mint a kenyér, de nagyon finomakat lehet készíteni belőle, amit aztán a kenyérhez hasonlóan felhasználhatsz.
1-es vagyok, most volt időm utánanézni, hogy utimagfűhéjjal varázsolnak valamit (az élesztő mellett) a gluténérzékenyek rizslisztből...
Persze valszeg ez sem lesz igazi kenyérállagú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!