Hogyan kell rizsliszttel sütni? Mármint egy hagyományos receptben szereplő búzalisztet egyszerűen felcserélhetek rizsliszttel, vagy felejtsem el, csak speciális receptben működik?
Jó kérdés, nyilván nem mindegy, milyen recept.
Ha kelt tészta, akkor ugye esélytelen, mert a rizslisztben nincs sikér...
S ha működik, akkor sem lesz ugyanolyan, a rizsliszt jellegzetes, még a textúrája is. Egyedül egy mézesben csináltam ilyen cserét, abban teljesen jó volt, de érezhető rajta, hogy rizslisztes, valahogy kevésbé sima, de ízre jó, mert azt a méz, vaj, fűszer adja. Kicsit nehezebben is szaggatható, de azért még megoldható a dolog.
Piskótát pedig szinte bármiből lehet csinálni, sok tojás, kevés liszt, kevésbé meghatározó a liszt, lehet akár dió is helyette, ami aztán eléggé különbözik a búzától :)
Úgyhogy szerintem minél kevesebb a liszt és minél több jellegzetes egyéb alkatrész van benne, annál nagyobb az esélye, hogy menni fog a csere, de ez csak egy tipp, igazán limitált tapasztalatom van benne, én inkább a liszt -> olajos mag cserében vagyok otthon, de még az is sokszor működik, s ha csak egy kevés keményítő belekerül, már sokkal közelebb kerülök az eredetihez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!