Hagyományos vagy görgős sodrófa a jobb?
The original is ALWAYS best :)
A görgős sodrófának nagyobb a nyomatéka, legalábbis így vettem észre.
A görgösnek igen nagy hátránya, hogy nem lehet vele a tepsibe tenni a tésztát, mert "legörög" róla...
Meg szerintem nehezebb is vele nyújtani a tésztát, és elég hamar eltörik benne a forgótengely.
más a nyújtófa és más a sodrófa. a nyústó a kétfüles rövid,amivel nagyobb erővel kinyústjuk a tésztát.
a sodrófa a hosszú keskeny, amivel a tésztalapokat vékonyra kisodorjuk, metélt, kocka, ...stb, amit általában fazonra vágva megszárítunk és később főzünk ki.
persze frissen a legfinomabb, mint minden.
Vagyis ha nyújtásról van szó, én a hagyományosra szavazok, mivel lövésem sincs milyen a görgős XD)
De én hagyományőrző vagyok, így szoktam meg, lehet, hogy a modernizáció már rég lepipált:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!