Hust akarok 1 napig fűszeres etolajban aztatni utána panírozzni és sütni. Milyen fűszert ajánlotok az olajba es ehhez milyen hust?
Magyarul tehát pácolni szeretnéd.
Attól függ, mit szeretnél belőle csinálni. Ha csak simán megsütni, akkor mehet rá szárnyas fűszerkeverék. Ha gyrosnak, akkor külön gyros fűszerkeverék. Lehet ilyeneket kapni a boltban.
Mi sokszor csinálunk mustáros húst is, bors és mustár összekeverve egy kis olajjal.
Általában csirkét szoktunk így készíteni.
Inkább fordítsd meg a dolgot, döntsd el, hogy milyen húst szeretnél, és akkor azt már lehet egyénileg fűszerezni.
Én eléggé improvizatíve pácolok. Szeretem a mustáros pácokat, de kedvencem az alap rozmaring-fokhagyma duett is, vagy a kakukkfű más zöldfűszerekkel, Megint külön műfaj a borsos pácok, egy kis citromhéjával pikánsítva... Keress pác-recepteket a neten, abból kapsz majd ötletet.
-Ne olajba pácold, mert az olajos felületre rosszul tapad a panír, sütés közben leválhat.
Csak simán fűszerezd be, egyenletesen, halmozd egymásra, fóliázd le, és úgy tedd a hűtőbe.
Tökéletesen át fogja járni, olaj nélkül is.
-Ne használj sokféle túl erős fűszert. Az nem derült ki, milyen hús, erősebb karakterűt elvisel pl egy sertés karaj, mint egy csirkemell.
Intenzívebb ízekhez több karakteres fűszert is választhatsz, pl:
Ha nem kell ilyen erőteljes íz, akkor lehet pl sima zöld fűszeres, ilyenkor jobb 1 dominánsabb fűszert kiválasztani.
Pl Bazsalikom, rozmaring, majoranna, magában is jó.
Esetleg olyat is csinálhatsz, hogy megkened a húsokat nagyon vékonyan, csak egy kis filmréteg legyen rajta, mustárral, és úgy megszórod gazdagon kaporral.
A rántotthúst nem kell túlbonyolítani, és főleg nem kell olajos pácot használni.
Egy kevés fokhagymás tejbe, vagy natúr joghurtba téve is finom omlós lesz a rántotthús.( a savas közegben sokat puhulnak a hús rostjai )
Én inkább a hozzávaló köretet, vagy salátákat, zöldségeket fűszerezném bátrabban.
Persze a döntés a tied.
"Egy kevés fokhagymás tejbe, vagy natúr joghurtba téve"
Mennyi időre? 1-2 nap?
és ha 2 napig áll benne az árt neki vagy csak jó?
mert ma veszem meg, de csak vasárnap sütném meg.
addig álljon a hűtőben vagy a tejben joghurtban (végül ezt fogom kipróbálni) a tejet joghurtot utána el lehet használni valamire? ha olajban ázott volna utána abban sütöttem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!