Receptekben a fehérbort mivel lehet helyettesíteni, ha nem akarok alkoholos italt önteni az ételbe?
Figyelt kérdés
2022. ápr. 22. 16:40
1/14 anonim válasza:
100%-os almalé elég jól helyettesíti. Vagy tehetsz alaplét is helyette az ételbe, meg a végén 1-2 el frissen kicsavart citromlét.
Valamennyire más lesz az íze, de nem rosszabb.
3/14 anonim válasza:
Vannak alkoholmentes borok:
5/14 anonim válasza:
olivabogyo vagy kapribogyo leve
6/14 anonim válasza:
Az elsö két válasz ugyan miért lett lepontozva?
7/14 anonim válasza:
Fehérborecet, de lényegesen kevesebb mennyiségben.
8/14 anonim válasza:
De amúgy miért nem akarsz alkoholt önteni az ételbe? Főzés közben úgyus elfő.
9/14 anonim válasza:
8-as: ez magánügye, nem ez a kérdés. Van, aki allergiás, van, aki száraz alkoholista, van, aki nem szereti az ízét - teljesen mindegy, a kérdés az, hoyg mit lehet helyette használni.
10/14 anonim válasza:
Ez attól is függ, hogy milyen ételt akarsz készíteni.
Mást javasolnánk egy hagymás, fűszeres ételhez, mint egy sütihez.
Vannak dolgok, amikhez nem az íze, hanem a kémhatása miatt írják, mint pl. a fánkhoz a rumot, hogy ne szívja fel az olajat.
Őszintén szólva én (aminél lehet!) simán kihagyom, mert emiatt nem veszek meg egy üveg bort és nálunk a maradék soha nem fogyna el.
Tehát jó lenne tudni, hogy mit akarsz alkotni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!