Milyen ételkészítési módok léteznek?
Főzés vízben, tejben, borban
Sütés olajban, sütőben
Pirítás olajon, zsíron, vajon, zsiradék nélkül
Párolás
Gőzölés
Sous Vide:
Talán az egyik legízletesebb főzésmód, ugyan is vákum alatt kb 60-70fokos vízben főzöd, vagyis megsül, mivel nem érintkezik a vízzel pl.: A hús. Ez által minden benne lévő anyag, és íz benne maradnak a húsban.
Sajnos szerezni kell hozzá vákum gépet, de sokkal jobb íze lesz az ételnek.
Pincér a szakmám, nem a legszebb megfogalmazás, de remélem érthető volt.:)
Akkor legalabb írd le h miket ismersz v használsz...
Úgy mar könnyebb új dolgokat mondani.
slow cooking
Beteszed a húst a sütőbe, alacsony hőmérsékleten (80-90 fok) 6-8 órára.
Remek omlós sült lesz a végeredmény.
Jó kérdés!
Blansírozás, flambírozás...🤔 Nekem a marinálás pl.elsőszámú. Akkor most épp vákum gépeket nézegetek az első javaslatára mert biztosan nagyon finom!:) Amikor sütőzacskóban sütök is sokkal intenzívebbek az ízek, kevesebb fűszer is kell, pedig ha azt vesszük egy római tálban vagy egy jénaiban is elég kis helyen áramlik a levegő, de a zacskó mégis sokat dob, hát akkor a vákum mit csinálhat, szóval köszi ezt az újítás ötletet!:)
Én még amit nagyon szeretek eljárás, az az abálás és a konfitálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!