Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen ételkészítési módok...

Milyen ételkészítési módok léteznek?

Figyelt kérdés

Főzés vízben, tejben, borban

Sütés olajban, sütőben

Pirítás olajon, zsíron, vajon, zsiradék nélkül

Párolás

Gőzölés


2022. ápr. 20. 18:29
 1/8 anonim válasza:
100%

Sous Vide:

Talán az egyik legízletesebb főzésmód, ugyan is vákum alatt kb 60-70fokos vízben főzöd, vagyis megsül, mivel nem érintkezik a vízzel pl.: A hús. Ez által minden benne lévő anyag, és íz benne maradnak a húsban.

Sajnos szerezni kell hozzá vákum gépet, de sokkal jobb íze lesz az ételnek.

Pincér a szakmám, nem a legszebb megfogalmazás, de remélem érthető volt.:)

2022. ápr. 20. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
7%
Kérdező: te egy kezdő tinédzser vagy, aki főzni akarna, vagy pedig vendéglátós suliba jársz, és házit kell írnod?
2022. ápr. 20. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Gyakorló háziasszony vagyok, aki szeretné színesebbé tenni az ételpalettáját.
2022. ápr. 20. 21:15
 4/8 anonim ***** válasza:
28%

Akkor legalabb írd le h miket ismersz v használsz...


Úgy mar könnyebb új dolgokat mondani.

2022. ápr. 20. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Még létezik a kémiai "főzés/sütés" is, pl halat különböző savakkal összekeverünk, akkor "megsül/megfő". Forrólevegős sütés is van, az azért másabb, mint a sütőben sült. Kuktában főzés van még, ami különlegesebb.
2022. ápr. 20. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Füstölés
2022. ápr. 21. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

slow cooking


Beteszed a húst a sütőbe, alacsony hőmérsékleten (80-90 fok) 6-8 órára.

Remek omlós sült lesz a végeredmény.

2022. ápr. 21. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Jó kérdés!

Blansírozás, flambírozás...🤔 Nekem a marinálás pl.elsőszámú. Akkor most épp vákum gépeket nézegetek az első javaslatára mert biztosan nagyon finom!:) Amikor sütőzacskóban sütök is sokkal intenzívebbek az ízek, kevesebb fűszer is kell, pedig ha azt vesszük egy római tálban vagy egy jénaiban is elég kis helyen áramlik a levegő, de a zacskó mégis sokat dob, hát akkor a vákum mit csinálhat, szóval köszi ezt az újítás ötletet!:)

Én még amit nagyon szeretek eljárás, az az abálás és a konfitálás.

2022. ápr. 21. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!