Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha egy teljesen lapos tepsiben...

Ha egy teljesen lapos tepsiben húst süttök a sütőben, akkor alufóliát vagy sütőpapírt tesztek a husi alá?

Figyelt kérdés
Egy nagyon egyszerű, gázzal mükődő, szinte alig szabályozható hőmérsékletű sütőm van.

2022. ápr. 1. 10:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
96%

Nem teszek alá semmit. A tepsi van alatta.

Legfeljebb ráteszek alufóliát, hogy jobban puhuljon, aztán a végén leveszem, hogy piruljon is.

2022. ápr. 1. 11:04
 2/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

És olajat sem teszel alá? Vagy zsírt?

2022. ápr. 1. 11:05
 3/15 anonim ***** válasza:
83%

Nem tudom teflon-e a tepsi?

Általában semmit nem teszünk alá. Hústól is függ, hogy nennyire zsíros, milyen állat, bőrös vagy sem.

Ha letapadós, szárazabb, akkor lehet sütőpapír, sütőzacskóban de alufólia alá nem csak fölé ahogy az előző írta.

2022. ápr. 1. 11:06
 4/15 anonim ***** válasza:
84%

Ha száraz a hús - karvaly, comb, baromfi mell - akkor menjen zsír /olaj alá.

Ha tárja, dagadó, oldalas, bőrös comb, mell akkor csak icipici hogy fényes legyen a tepsi alja, hogy ne tapadjanak le.

2022. ápr. 1. 11:08
 5/15 anonim ***** válasza:
40%
karaly 😅
2022. ápr. 1. 11:09
 6/15 anonim ***** válasza:
91%
Én alufóliát szoktam tenni, de csak fölé, hogy átpuhuljon. A tepsit egy kevés zsírral kenem ki, mert sokkal finomabb, mint az olaj.
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Pontos jéé! KARAJ. Folyamatosan átírja a tabletem.
 8/15 A kérdező kommentje:

Hú, köszönöm a válaszokat!

Nem teflonos, az a fajta, amit a sütővel együtt szoktak adni. Egy egyszerű fémlemez, kicsi peremmel.

Jó, akkor pici olaj vagy zsír lesz alatta.

A karvaly tényleg aranyos. :)

2022. ápr. 1. 11:11
 9/15 anonim ***** válasza:
91%
Indításkor a zsír mellé (én szeretem a sült hús zsírt) tegyél valamennyi vizet is (1-1,5 dl) különösen, ha nem szabályozható a sütőd! És alufóliát rá!
2022. ápr. 1. 11:20
 10/15 anonim ***** válasza:
81%

Karvaly 🙂 még annyit hozzafűz hogy folyadék legyen a kezdéskor alatta.

Nem tudjuk mit sütsz kis szűcs 😃 de gondold át, ha nem gyors mint mondjuk csirke, hanem pulyka, sertés akkor folyadék is és alufólia RÁ.

Alá meg zsír /olaj, ahogyan írtuk.

Végén kerül le róla az alufólia mikor pirítod.

2022. ápr. 1. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!