Ha egy teljesen lapos tepsiben húst süttök a sütőben, akkor alufóliát vagy sütőpapírt tesztek a husi alá?
Nem teszek alá semmit. A tepsi van alatta.
Legfeljebb ráteszek alufóliát, hogy jobban puhuljon, aztán a végén leveszem, hogy piruljon is.
Köszönöm.
És olajat sem teszel alá? Vagy zsírt?
Nem tudom teflon-e a tepsi?
Általában semmit nem teszünk alá. Hústól is függ, hogy nennyire zsíros, milyen állat, bőrös vagy sem.
Ha letapadós, szárazabb, akkor lehet sütőpapír, sütőzacskóban de alufólia alá nem csak fölé ahogy az előző írta.
Ha száraz a hús - karvaly, comb, baromfi mell - akkor menjen zsír /olaj alá.
Ha tárja, dagadó, oldalas, bőrös comb, mell akkor csak icipici hogy fényes legyen a tepsi alja, hogy ne tapadjanak le.
Hú, köszönöm a válaszokat!
Nem teflonos, az a fajta, amit a sütővel együtt szoktak adni. Egy egyszerű fémlemez, kicsi peremmel.
Jó, akkor pici olaj vagy zsír lesz alatta.
A karvaly tényleg aranyos. :)
Karvaly 🙂 még annyit hozzafűz hogy folyadék legyen a kezdéskor alatta.
Nem tudjuk mit sütsz kis szűcs 😃 de gondold át, ha nem gyors mint mondjuk csirke, hanem pulyka, sertés akkor folyadék is és alufólia RÁ.
Alá meg zsír /olaj, ahogyan írtuk.
Végén kerül le róla az alufólia mikor pirítod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!