Alufóliát nem javasolnak sütéshez. És, mi lenne, ha sütőpapírral takarnám le a Sütnivalót?
Ez nekem is új, hogy nem javasolnak alufóliát sütéshez, de minden nap jön ki valami hír, hogy amit eddig biztonságosnak tartottak, arról kiderül, hogy ártalmas, és amit ártalmasnak gondoltak az mégis biztonságos.
Nagy valószínűséggel az edény, amiben sütsz szintén fém, esetleg alumínium, vagy kerámia, vagy bármi olyan amiről pár hónap/év múlva kitalálják, hogy egészégtelen/rákor okoz.
Süss amivel akarsz.
Az alumínium tényleg káros az egészségre, ezért is tüntek el az alumínium edények az üzletekböl.
Az alufólia sem túlságosan tesz jót, föleg savas ételek esetében, ugyanis az oldja az alumíniumot (látható, hogy elszinezödik!)
Az, hogy mit tudsz sütöpapír alatt sütni és mit nem, eléggé függ az adott ételtöl, szerintem jobb olyan edényt használni, aminek van fedele (vagy egy második ugyanolyat tenni rá fedöként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!