Mibe csomagolnátok a vajat? Zsírpapírba, sütőpapírba, alufóliába, folpackba, vagy más egyéb?
Nekem van fedeles műanyag vajtartóm. Abban kitűnően elvan.
Amúgy: alufóliába, folpackba nem csomagolnám, mert akkor nehezebb kivenni késsel (elszakadhat). Sütőpapírba szintén nem, mert ha az asztalra teszed, ahogy olvad, átázhat. Még a zsírpapír talán a legjobb, de egyszerűbb, ha Te is vajtarót veszel.
Remélem, segítettem.
Zsírt a zsírpapírba. Logika..
Amúgy a vajtartó sem rossz, de hosszú ideig tárolni nem a legjobb, mert hiába "légmentesen" záródik, mindig friss levegőt zársz alá valahányszor visszacsukod.. Zsírpapírral viszont tényleg légmentesen körbe tudod tekerni.
Legjobb lenne olyan papír, amibe eredetileg csomagolják.
Annak vajon mi a neve?
Csak az a papír olyan hamar szétfoszlik, én legalábbis mindig szétcincálom.
A zsírpapir nemszív semmit, azért "ZSÍR", mert a zsír nem tud átmenni rajta, ezért nem ken össze semmit. (Meg nem is ázik át.)
Amire te gondolsz, az a konyhai papirtörlö, és annak tényleg az a dolga, hogy felszívjon mindeféle folyadékot
Régen a vaj pergamen papírba, illetve később pergamenpótlóba volt csomagolva. Ez az a fehér, átlátszó, hagyományos teavaj volt.
Aztán jött a kasírozott alufólia, és tudomásom szerint ma is ebbe csomagolják az adagolt vajat.
A zsírpapír sem engedi át a zsírt, és nem is ázik el.
Én egyszerre csak 1-2 darab vajat veszek, és vigyázunk rá, hogy késsel ne szakítsuk át a kasírozott fóliát.
A vajtartó is lehet megoldás, de a többszöri nyitástól besárgul benne a vaj, mert azért mégsem olyan légmentes, mint a gondosan visszazárt csomagolóanyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!