Miért lesz a pogácsám kemény és morzsá?
Minden precízen kimérek, súlyt, darabot, időt, technikát, mégis kemény és morzsás.
50 dkg liszt
1 tojás
3 dkg élesztő 2 dl tejfölben futtatva
a tésztába is 15 dkg reszelt sajt
Szépen megkel, hajtogatom háromszor, stb.
Nem értem, miért nem puha, omlós-foszlós.
Ebből a receptből egy kb. 250 gramm zsiradék tuti hiányzik.
Csak az első sajtos pogi receptre rákukkantasz és máris látod: [link]
A margarin ellenére is olyan, mint a kő.
Emlékszem, hogy a mamámé olyan volt, hogy puhán, rétegesen szétvált, amikor letörtük a pogácsa tetejét.
Nem kell ehhez is egy tálban vizet párologtatni, mint a kalácsnál?
Vagy legyen a tésztájában több sajt, vagy tejföl?
Szerintem túlsütöd. Kezdöként nekem is gyakran elöfordult, hogy a javasolt sütési idö után még "nyersnek" tünt, nagyon puha volt, ezért mégkicsit sütöttem. EZ kicsi meg elég volt ahhoz, hogy kiszáradjon, ugyanis ha kiveszed, még valamennyit szilárdul.
Nekem kb 12-14 perc sütési idö után lesz finom.
Köszönöm. Ki fogom próbálni.
Gázsütőm van. A középső magasságban sütöm, előmelegített sütőben.
Amikor még alig színesebb a vajszínnél?
Arra gondoltam, akkor jó, amikor már kicsit sötétebb a teteje. Vagy nem? A képeken egész sötét oiros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!