Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért lesz a pogácsám kemény...

Miért lesz a pogácsám kemény és morzsá?

Figyelt kérdés

Minden precízen kimérek, súlyt, darabot, időt, technikát, mégis kemény és morzsás.

50 dkg liszt

1 tojás

3 dkg élesztő 2 dl tejfölben futtatva

a tésztába is 15 dkg reszelt sajt

Szépen megkel, hajtogatom háromszor, stb.

Nem értem, miért nem puha, omlós-foszlós.



2022. márc. 6. 14:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Ebből a receptből egy kb. 250 gramm zsiradék tuti hiányzik.

Csak az első sajtos pogi receptre rákukkantasz és máris látod: [link]

2022. márc. 6. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:
Igen, bocs, nem írtam bele a 25 dkg margarint. Azt is belemorzsoltam , azzal kezdtem.
2022. márc. 6. 14:13
 3/14 A kérdező kommentje:

A margarin ellenére is olyan, mint a kő.

Emlékszem, hogy a mamámé olyan volt, hogy puhán, rétegesen szétvált, amikor letörtük a pogácsa tetejét.

Nem kell ehhez is egy tálban vizet párologtatni, mint a kalácsnál?

Vagy legyen a tésztájában több sajt, vagy tejföl?

2022. márc. 6. 14:16
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem túlsütöd. Kezdöként nekem is gyakran elöfordult, hogy a javasolt sütési idö után még "nyersnek" tünt, nagyon puha volt, ezért mégkicsit sütöttem. EZ kicsi meg elég volt ahhoz, hogy kiszáradjon, ugyanis ha kiveszed, még valamennyit szilárdul.

Nekem kb 12-14 perc sütési idö után lesz finom.

2022. márc. 6. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Ki fogom próbálni.

Gázsütőm van. A középső magasságban sütöm, előmelegített sütőben.

2022. márc. 6. 14:23
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Túlsütöd!
2022. márc. 6. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi ideig sütötted? Ha a teteje kezd szinesedni, akkor már ki kell venni
2022. márc. 6. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:

Amikor még alig színesebb a vajszínnél?

Arra gondoltam, akkor jó, amikor már kicsit sötétebb a teteje. Vagy nem? A képeken egész sötét oiros.

2022. márc. 6. 14:40
 9/14 A kérdező kommentje:

Pl mint ezen a képen. Ilyen szép, de kemény.

[link]

2022. márc. 6. 14:42
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Vajjal csináld, ne margarinnal!
2022. márc. 6. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!