Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Büdös a kávéfőzőm belseje,...

Büdös a kávéfőzőm belseje, ugyanaz a mellékíz van a kávén is. Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

Kotyogós, 1 éve vettem kínai boltban, 1000 Ft volt, gondolom, a létező leg gagyibb anyagból készült. Elég furcsán is néz ki a belseje, sötét foltok vannak rajta, amik nem jönnek le. Ki szoktam ecetezni, de azok akkor se tűnnek el, csak a vízkő.

Most szeretnék venni egy nagyobbat, kicsit jobb fajtát vennék, de hogy tudnám megelőzni, hogy bebüdösödjön az is?

Nem tudom, hogy én csináltam rosszul valamit, vagy a gagyi anyag miatt lett büdös a mostani. Nektek volt már ilyen?

2022. jan. 30. 08:24
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
92%
Vegyèl Kalifa kotyogót. Az az eredeti. Sok évig nem lesz rá gondod
2022. jan. 30. 08:37
 2/20 anonim ***** válasza:
Aluminiumból van?
2022. jan. 30. 09:23
 3/20 A kérdező kommentje:
Olyasmi lehet, fogalmam sincs.
2022. jan. 30. 09:25
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Akkor te tehetsz róla, a sav meg az aluötvözet nem barátok, ha ecetet öntögetsz bele persze, hogy tönkremegy
2022. jan. 30. 09:30
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Rozsdamenteset vegyel.
2022. jan. 30. 09:35
 6/20 A kérdező kommentje:
Köszi!
2022. jan. 30. 09:51
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Az aluminium korrodálódik, tök mindegy mit csinálsz. Nagyon sok kotyogósom volt már, most vettem elöször rozsdamentes acélt, mert már elegem volt, hogy néhány hét alatt kivirágzik az aluminium. Neked is a rozsdamentest javaslom inkább, bár valószínünek tartom, hogy esetedben inkább a gumitömítés rohadhatott szét, attól a mellékíz.

Anyagtól függetlenül néhány tipp a kotyogóshoz:

1) Soha ne hagyj benne kávét! Amit leföztél, idd is meg, vagy öntsd át üvegpohárba a maradékot, a kávéfözöt pedig azonnal öblítsd el tiszta vízzel (ecet, mosogatószer, stb… nem!).

2) Amint elkezd kotyogni, vedd le a tűzről. Sokan rajta hagyják még, mert el akarják főzni azt a kis vízmennyiséget is, ami a tartályban marad. Nem jó ötlet, mert az a víz megvédi a tartályt attól, hogy megégjen, ez így lett kitalálva. Nem kizárt, hogy pont ezt a mellékízt érzed most is, gyanúsak nekem ezek a sötét foltok…

3) Ha rozsdamentes acélt veszel, figyelj oda, hogy az egész kávéfözö az legyen. Láttam én már olyan trükkös megoldást, ahol a tölcsér és az szürö ugyanúgy aluminiumból volt…

4) Az, amit a köznyelv rozsdamentes acélnak nevez, nem ugyanaz, mint a saválló acél. A rozsdamentes acél is meg tud rozsdásodni, ha nem vigyáznak rá. Só, sav (beleértve a kávé csersavát is), egyéb rozsdás tárgy, amivel érintkezik, meg tudja támadni a rozsdamentes acélt.

5) A kis alkatrészek, mint a tölcsér, szűrő, gumikarika idővel elhasználódnak, akkor ezeket cserélni kell. Ehhez sok szerencsét kívánok, én még a Bialettit leszámítva nem láttam más márkát, ami rozsdamentes acélból is kínált volna cserealkatrészt, és a Bialettitől sem egyszerű beszerezni. Gumikarikát mindenesetre kapsz, és leginkább az az, ami könnyen szétrohad.

2022. jan. 30. 10:45
 8/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes leírást!:)
2022. jan. 30. 10:59
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Valamelyik modi javítsa ki kegyen szíves a “tartáj”-t!
2022. jan. 30. 11:02
 10/20 A kérdező kommentje:
Szerintem van nekik elég dolguk, értjük így is :)
2022. jan. 30. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!